Osoba.info 2011. godine – Igor Brkić!

Osmu godinu zaredom čitateljstvo portala Križevci.info krajem je kalendarske godine dobilo priliku izabrati osobu koja je javnim djelovanjem obilježila proteklu godinu, odnosno po njihovom mišljenju zaslužila ponijeti revijalnu titulu Osoba.info 2011. U razdoblju od deset dana za osobu godine glasovalo je ukupno 792 čitatelja, a trećinu glasova (njih 259) osvojio je profesor likovne kulture Igor Brkić! Uz pedagoški rad s djecom u lokalnoj osnovnoj školi Vladimir Nazor, Brkić je aktivan na polju likovnosti kroz izložbe i radionice koje organizira u Klubu kulture te rad u Kulturnom vijeću Grada Križevaca. Kao akademski kipar izlagao je diljem Hrvatske te u inozemstvu, a dobitnik je i međunarodnih nagrada.

Na drugom mjestu ovogodišnjeg izbora sa 142 glasa našao se rock kantautor i pjevač Luka Belani. Dvadesetšestogodišnji glazbenik iz Križevaca iza sebe ima dva studijska albuma i nekoliko EP-ova, koncertno je vrlo aktivan diljem Hrvatske, ali i inozemstva, s jednom londonskom i dvije njemačke turneje te nekoliko gostovanja u susjednim zemljama. Njegov posljednji album “Changin’ Chapters” iz 2011. godine pobrao je pohvale i kritike i publike, a među značajnijim nastupima su mu T-Mobile INmusic Festival prošlog ljeta te samostalni koncert u zagrebačkom kino-klubu Grič. Belani je i dobitnik nagrada za najboljeg kantautora i najbolju pjesmu “Guarded by Angels” na međunarodnom pop/rock/blues festivalu “Gašini akordi”, a do sad je snimio dva video-spota.

Treće mjesto u izboru za osobu 2011. godine u Križevcima s 90 glasova je osvojila mlada pjevačica Ana Fortuna. Ova diplomantica Muzičke akademije u Zagrebu, izvođačkog smjera 5. godine pjevanja u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko, istaknula se brojnim natjecanjima i nagradama, a krajem prošle godine nosila je jednu od glavnih uloga u novoj rock operi “Hocus-Pocus” varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta. Usavršavala se na raznim pjevačkim seminarima kod istaknutih svjetskih stručnjaka. Solo točkama i zajedničkim nastupima s bratom Matijom i ocem Stjepanom godinama aktivno doprinosi u programima gradskih kulturnih događanja, poput velikog blagdanskog koncerta i tamburaške večeri “Love Story” povodom Valentinova.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Traže se Osoba.info i Događaj.info 2013. godine | Križevci.info

    […] Nervo (2007.), Fabijan Brčić (2008.), Jan Bjeličić (2009.), Kruno Puškar (2010.), Igor Brkić (2011.), Martina Bradić (2012.). Događaj.info: otvaranje Kluba kulture (2005.), nabava mamografa […]

Komentari su zatvoreni.