Osnovci će učiti o Domovinskom ratu

15_POTRBR_HV_KriževciKOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA – Naša i i Krapinsko-zagorska županija za sada su jedine u državi čiji će osnovci i srednjoškolci od iduće školske godine učiti o Domovinskom ratu.
– Radi se o jednom verificiranom programu kojega je verificirala Agencija za obrazovanje. Ulaze educirani ljudi, profesori povijesti zajedno s braniteljima, koji su za to pripremljeni, u razrede koji u svom programu imaju Domovinski rat. To su najčešće završni razredi osnovnih i srednjih škola ali ima i u prvom razredu trogodišnje srednje škole jer se tamo povijest sluša u prvom razredu, najavio je zamjenik župana Ivan Pal.
Kao najveća braniteljska udruga u županiji, s oko 2000 članova, program bi provodila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
4 komentara
  1. cuma piše:

    Ajde da nam malo djeca nauče nešto i o Domovinskom ratu,,,manje će trabunjati o ustašama i četnicima,,,a više pažnje će posvetiti vremenu kada se Domovina stvarala u krvi,,,možda saznaju da je u to vrijeme provedena i pretvorba i još mnogo toga,,,sretno im bilo, i izvođačima i slušateljima!

  2. radotovic piše:

    Radi se točnije o projektu Ministarstva branitelja “Promicanje vrijednosti Domovinskog rata” i projekt još nije verificiran od Agencije za obrazovanje. Radi se o tome da su umirovljeni vojni i policijski časnici koji su pripremljeni za to, suradnici na satu povijest kad je tema Domovinski rat.

  3. Anonymous piše:

    Školarcima fali još samo to!

    1. bukva grab piše:

      Upravo tako. O Titu i partiji ima sasvim dovoljno.

Komentari su zatvoreni.