Biskup Huzjak preuzeo konkatedralu sv. Križa

KRIŽEVCI – Bjelovarsko-križevački biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak na prigodnoj je svečanosti preuzeo najstariju križevačku crkvu, koja nosi ime svetog Križa, te je time ona i službeno postala konkatedrala nove biskupije. Nakon dobrodošlice koju su mu u prisustvu koprivničko-križevačkog i bjelovarsko-bilogorskog župana Darka Korena i Miroslava Čačije uputili župnik župe svete Ane Krešimir Žinić i križevački gradonačelnik Branko Hrg, biskupu Huzjaku ključeve konkatedrale predalo je dvoje mališana.

Biskup je potom u koncelebraciji s oko 25 svećenika predvodio euharistijsku svečanost, a među okupljenim vjernicima bili su predstavnici domaćih udruga, vatrogasci, lovci, plemićka mladež u nošnjama i obrtnici. Pozdravljajući ih, biskup Huzjak im je poručio da će oni činiti jedinstvo i novi život mlade biskupije.

Govoreći o konkatedrali sv. Križa kazao je da ona nije samo crkva, već u sebi nosi stoljeća pravednoga zalaganja naroda, da je ona mjesto, oaza na kojem čovjek može stati i razmisliti o svojem križu koji je tu radi ljudi, radi njihovog spasenja i radi onih koji će tek doći.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.