Sveti Nikola darivao učenike ‘Grigora Viteza’

Sveti_Nikola_Sveti_Ivan_Zabno_Grigor_Vitez_4U Osnovnoj školi „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno i ove je godine stigao Sveti Nikola. Dočekali su ga razdragani polaznici predškole, učenici nižih razreda, roditelji i učitelji. Nije stigao u kočiji i nije s njim došao krampus. Zašto bi dolazio krampus? Plašiti djecu? Djeca se više ne boje krampusa. Ona su dobra. Krampus je postao tehnički višak i još malo pa ga neće držati ni na čekanju.

Sveti_Nikola_Sveti_Ivan_Zabno_Grigor_Vitez_2Blago djeci! Sveti Nikola ne traži puno. Pitao ih je jesu li bila dobra. A kad to djeca nisu dobra? Obećali su da će i dalje biti poslušni roditeljima i učiteljima. Počastili su ga  veselim programom koji se Svetom Nikoli veoma svidio. Zahvalio je i učiteljicama koje su pomogle da se što spremnije dočeka iskrenog i darežljivog gosta. Bilo je dosta lijepih riječi, pjesama, plesa, ali bez darova Sveti Nikola ne dolazi. Dobro je postupio što je one najmanje, polaznike Male škole, najprije darivao. Dobili su i ostali.

Sveti_Nikola_Sveti_Ivan_Zabno_Grigor_Vitez_1Radost, zadovoljstvo na licima djece, njihova zaštitnika i svih ostalih. Još je ostalo toliko vremena da se zajednički slikaju. Ima Sveti Nikola još puno mališana koji čekaju poklone. Zato ga nisu htjeli zadržavati kako bi stigao i onima koji su daleko, daleko… Otišao je Sveti Nikola. Nije ovo rastanak. On će opet doći. Djeca ga vole, on njih još više. Ne može on bez djece. Tko može bez dobre djece?

Sveti_Nikola_Sveti_Ivan_Zabno_Grigor_Vitez_3

20 godina CSF
Vezano
2 komentara

Komentari su zatvoreni.