Dani Marcela pl. Kiepacha – od 12. do 16. veljače u Križevcima

U Križevcima će se u znak sjećanja na znamenitog sugrađanina održati peto izdanje manifestacije „Dani Marcela pl. Kiepacha“ i to od 12. do 16. veljače. Program će započeti na Trgu Antuna Nemčića gdje će građani i ove godine imati prilike pokazati znanje o Kiepachu ili naučiti nešto novo o njegovom životu. U Gradskom muzeju održat će se likovni natječaj „Marcelova kartolina“ na kojem će posjetitelji predlagati
razglednicu koja bi predstavila ovog izumitelja. Prijedlozi posjetitelja ući će u izbor za najbolju „Marcelovu kartolinu“, a pobjednički rad će se otisnuti u 100 primjeraka.

U Gradskoj knjižnici dramska družina „Kolibrići“ priprema igrokaz o Marcelu, a igraonica lego radionicu
pod nazivom „Izrada brodova“. Astronomsko društvo Perzeidi nudi promatranje noćnog neba sa zvjezdarnice uz stručno vodstvo. Obilježavanje 130 godina od rođenja Marcela pl. Kiepacha završit će izložbom inovacija “Kiepachonovacija” u petak, 16. veljače. Javni poziv za dostavu prijava za izlaganje i prezentaciju inovacija i proizvoda na izložbi još uvijek traje i svi zainteresirani mogu se prijaviti do 9. veljače.
Organizatori 5. Dana Marcela pl. Kiepacha su Grad Križevci, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Gradski muzej Križevci, Astronomsko društvo Perzeidi, Institut za kozmologiju i filozofiju prirode, Destinacijska agencija Križevci i Razvojni centar i tehnološki park Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.