Kolibrići su spremni za sutrašnju premijeru

Dramska družina “Kolibrići” sutra će u 19 sati u multimedijskoj dvorani knjižnice premijerno izvesti predstavu Babuška, šuška i ludi Pjer, koja je namijenjena djeci starijoj od deset godina. Babuška, šuška i ludi Pjer priča je o koristoljublju, malograđanštini i dvoličnosti glavnih likova, Karla i Bibe Ivić Keglević, koji se žele okoristiti skrivenim naslijeđem pokojnog djeda Franje pa zato ugađaju i podilaze njegovoj udovici starici Babuški. Sve to sa strane promatra Petar Petrović, zvan ludi Pjer, kojeg sve to zabavlja dok svojoj kćeri otkriva neke istine o životu i kako nije uvijek sve onako kako se čini na prvi pogled. Autor izvornog dramskog teksta je Hrvoje Kovačević, inače arhitekt koji se bavio i animiranim i igranim filmovima, a već 20 godina je profesionalni pisac. Dobitnik je nagrade “Grigor Vitez” za roman Tajna crne kutije. Živi i piše u Stubičkim Toplicama. 

Uloge:

  • Babuška – Tea Sekelj
  • Karlo Ivić Keglević – Filip Sekelj
  • Biba Ivić Keglević – Veronika Konfic
  • Petar Petrović – Tin Jembrek
  • Tena Petrović – Nina Sokač

“Kolibrići” okupljaju učenike križevačkih škola i ove godine slave svoj peti rođendan. Do sada je kroz družinu prošlo više od 30 djece, a prikazano je 16 premijera i sveukupno 37 izvedbi predstava. Družinu vodi Sanja Marković, tehnička podrška i majstor rasvjete je Lovro Janeš. Rad družine podržavaju Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija te Ministarstvo kulture i medija RH.

Ulaznice po cijeni od 10 kuna prodaju se na glavnom pultu knjižnice, nisu potrebne COVID potrebe, već samo maska i dezinfekcija ruku pri dolasku. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.