Na mjestu nadvožnjaka nakon godine dana još uvijek livada

KRIŽEVCI – Podravsko-prigorski SDP predvođen predsjednikom Darkom Ledinskim hrabro je zagazio u mladu i bujnu travu na livadi iza željezničkog kolodvora u Križevcima, kako bi godinu dana nakon svečanog početka izgradnje auto ceste A12 upozorio da su oni odmakli otprilike tamo gdje su bili i prošlog travnja. Da je na tom mjestu trebalo biti gradilište nadvožnjaka, kao jednog od 30-tak objekata prometnice koja život znači, vidi se samo po tabli s imenima tvrtki izvođača radova, pa se prvi SDP-ovac županije Ledinski zapitao:
– Zašto su nam opet lagali? Jer auto cesta trebala je već odavno doći i do ove dionice. Ja podsjećam da je dogovoreno da će radovi trajati 22 mjeseca i da će biti završeni do 2011. godine. Danas smo zapravo svjedoci da se ne dešava ništa, samo na jednom objektu na cijeloj trasi traju neki radovi koji bi trebali biti gotovi negdje, navodno, do sedmog mjeseca ove godine, ali su izvođači zamoljeni da malo uspore radove, ne samo zbog plaćanja nego i da bi se uopće nešto gradilo, naveo je D. Ledinski.

Jedini objekt u izgradnji nadvožnjak je u Cugovcu, mjestu gdje je bivši premijer Sanader pompozno označio početak izgradnje ceste – koje nema, pojasnio je. Njegov pak stranački kolega, saborski zastupnik Zvonimir Mršić dometnuo je da ceste nije ni moglo biti jer još uvijek nema građevinsku dozvolu ni parcelacijski elaborat, a očito nema ni novca.
– Prema onome što je predviđeno u proračunu Hrvatskih autocesta, a to je nešto manje od 80 milijuna kuna za ovu godinu, auto cesta do Križevaca mogla bi doći negdje sredinom ovog stoljeća, a do Koprivnice negdje krajem, zato jer ukupna investicija je 1,8 milijardi kuna za A11 i A12, a dinamikom koja je predviđena u slijedeće tri godine tek bi se mogla napraviti jedna četvrtina cijelog projekta, ustvrdio je Z. Mršić.
Podravsko-prigorski ipsilon bio je jedna velika predizborna obmana, kazao je Mršić i ponadao se da nakon ovog mandata neće ponovno biti trule i traljave trgovine, kojom je HSS jeftino prodao glas HDZ-u, kako bi i dalje mogao crpiti Podravinu i Prigorje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.