Sve gradske košarkaške momčadi ovog su vikenda slavile

Prvi su na teren istrčali kadeti “Radnika” protiv vršnjaka iz KK “Bistra” iz Molvi. Radnikovci su bili bolji, rezultatom 77:51 upisali su osmu pobjedu ove sezone. Dečki su odigrali angažirano od samog početka, dobra obrana rezultirala je početnim vodstvom od 20:0 i pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvoj četvrtini. Trener Lukša u igru je poslao sve igrače i svaki od njih je dobro iskoristio minute na parketu. Od gostiju se istaknuo Cenkovčan. Posljednju utakmicu ove sezone kadeti igraju u srijedu u Đurđevcu protiv ekipe KK “Mladost”. 

U derbiju A2 lige Sjever košarkaši “Križevaca” su sinoć pobijedili vodeću ekipu “Međimurje” iz Čakovca rezultatom 87:81. Kako gostujuća ekipa ima dva poraza manje od “Križevaca”, a bolja je i u međusobnim susretima, jučer su međimurski košarkaši postali siguran kvalifikant za prvu, A1 ligu iz ove regije.

Mnogobrojni gledatelji, navijači obaju klubova, gledali su zanimljivu i borbenu utakmicu. U prvoj su se četvrtini ekipe izmjenjivale u vodstvu, dok na poluvrijeme domaćini odlaze s četiri poena prednosti. Križevčani bolje otvaraju drugo poluvrijeme i predvođeni Tičinom skaču na 14 razlike. Gostujući trener Šopar tada u igru uvodi rekonvalescenta M. Novaka (“Medu”) koji čakovečke konje vraća u igru.

Krajem treće četvrtine zbog nesportskog ponašanja iz igre je isključen Tičina, a tada odgovornost preuzima Svoboda i vodi domaće “žapce” do pobjede. Križevčani su slavili pobjedu protiv lidera, a Čakovčani osvajanje naslova prvaka i ulazak u kvalifikacije za prvu ligu.
Sinoć je slavila i ekipa “Radnika” i to u gostima kod “Ivančice” rezultatom 64:79. Iako su Radnikovci početkom sezone teško dolazili do pobjede, ovo im je treća u nizu i četvrta u posljednjih pet utakmica. Odluka o pobjedniku pala je već u prvome poluvremenu kad su zahvaljujući zonskom presingu i preciznosti za tricu stekli prednost od 19 poena i održavali je do kraja. Momčad je kapetanski predvodio Radoš s 23 poena, a nisu nastupili centri Erak i Beljo.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.