Koren: svi znamo autora anononimne prijave

Darko_Koren

KOPRIVNICA – Iako je i oporbeni Klub vijećnika u Županijskoj skupštini zatražio od župana Darka Korena da se očituje o istrazi koju je protiv njega pokrenuo USKOK, on je kazao da tu temu nije kanio zaobići ni da o njoj nije bilo upita. Podsjećamo, istraga je otvorena nakon anonimne prijave za moguću zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave, kojima je Koren navodno za 125.000 kuna oštetio Županiju jer je vinkovačkoj tvrtki Kulić-invest produžio rok za izgradnju škole i sportske dvorane u Legradu, pa ona nije trebala platiti Županiji ugovorenu kaznu radi kašnjenja radova. Koren je vijećnicima poručio da u njegovo poštenje, kako u tom tako i u svim drugim slučajevima, ne trebaju sumnjati.

– Želim vam svima reći da ne morate sumnjati u moje moralne kvalitete. Ja imam 28 godina radnog staža, pola od toga ovdje, u Županiji i nemam ni jedne mrlje do sad, nikad je nisam imao, to svi vi znate, i ovaj slučaj koji se sada dogodio spletom određenih okolnosti meni je dosta težak, rekao je.

Župan je potpuno siguran da u ovom slučaju ne postoji ikakva njegova kaznena odgovornost, kao i da cijeloga slučaja ne bi ni bilo da nije predana anonimna prijava, po kojoj nadležni moraju postupati, a za koju kaže da joj je autor dobro poznat.

– Cijeli taj predmet je nastao na temelju jedne anonimne prijave, koja za mene nije anonimna, niti za sve nas koji radimo u upravi. Znamo tko je to napisao, mogao napisati i pripremiti i iz kojih razloga, zaključio je.

Da nije političke pozadine cijele priče, kazao je Koren, ona ga uopće ne bi brinula. Istraga će pokazati koji put su prolazili dokumenti prije nego su stizali na njegov stol na potpis, te za što može biti odgovoran, rekao je i zaključio vjerom da će oni čiji je to posao čim prije doći do nalaza i osloboditi ga sumnji. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Josip piše:

    ma da, to te napadaju izvanzemaljci :D. If you cant do the time, dont do the crime 😉

  2. ivek piše:

    crveni kmeri u napadu………………………
    podrška županu korenu iz podravine i prigorja

Komentari su zatvoreni.