Tko je i što obilježilo devetu godinu ove ere u Križevcima?

Cijela hrvatska nacija još nije odahnula od traženja političkog fikusa koji bi radio kao konj ili bockao kao kaktus, a križevačka zajednica već je pred novim izbornim izazovom. Od danas naime kreće redoviti odabir osoba.info i događaj.info, svojevrsni festival online demokracije u kojem vi, cijenjeni čitatelji križevačkog web portala Križevci.info, principom većine, određujete koji je pojedinac onaj po kojem će Križevci 2009. ostati zapamćeni. Isto tako, svojim glasovima na anketi na naslovnici portala imate mo(gu)ć(nost) izraziti se o događaju, po kojemu će se ubuduće znati da je bio najvažniji „godine 2009.“.

 Za jubilarni peti proces odabira najosoba i najdogađaja, koji je, nota bene, po ideji i izvedbi originalan i prvi uopće u Križevcima, ne samo onima virtualnima, uredništvo portala Križevci.info ponudilo je po devet „nominacija“ u obje kategorije. Broj nije nasumičan, jer predstavlja simboliku odlazeće godine, a u izboru osoba.info predstavlja one pojedince koji su učinili nešto dobro, izborili se za istinito, spoznali nešto vrijedno ili svojim mentalnim, fizičkim i inim djelovanjem proizveli što (iz)vrsno. Možda ne znaju svi engleski, tkogod bi im spočitnuo i „pravovjernost“, ali činjenice govore da nisu korumpirani, da su dokazano sposobni te da su (i) u 2009. godini bili izuzetni Križevčani, znameniti u svojoj domeni. A opet, u uredništvu smo se klonili nametanja političkih lica, koji, po našem diskrecijskom sudu, ni ove godine nisu zaslužili ulazak na kandidacijsku listu.

Jan Bjeličić, prvak Križevaca u šahu, jedini majstorski kandidat u novijoj klupskoj povijesti

Danijel Katalenić, hrvatski maratonac i profesionalni vojnik u Afganistanu

Klara Katavić, svjetska bronca u Shito Ryu karate dou

Nikola Kekić, novi križevački biskup

Nikola Pandurić, predsjednik Mreže mladih Hrvatske i Gradskog savjeta mladih Križevaca

Vinko Pintić, dekan Visokog gospodarskog učilišta Križevci za razvoj studija u Križevcima

Ivan Višak, AMK Križevci, svjetsko prvenstvo u brzinskom motociklizmu u klasi 125 GP

Marija Vukobratović, doktor agronomskih znanosti, istaknuta društveno-politička aktivistica

Zlata Životić, prva postdiplomantica čembala na hrvatskom sveučilištu i članica Kulturnog vijeća grada

Za ponuđene događaje vrijedi da su, prema procjeni uredništva Portala, za koju smatramo da je i signifikantna, po dosegu i utjecaju nadišli „trenutačnost“ u kojoj su bili aktualni, te su evidentirani kao krucijalni za napredovanje Križevaca i okolice u općem i svakom posebnom pogledu. Ovdje su zastupljeni i gospodarski, i sportski, te kulturni i humanitarni sadržaji, o kojima se pisalo i govorilo i na Portalu.

Građevinski boom u Križevcima – dovršeno uređenje gradskih trgova i prvog rotora, počela izgradnja škole u bivšoj vojarni.

Humanitarna akcija za Patriciju Jambrec

KK Križevci u šesnaestini finala košarkaškog kupa Krešimira Ćosića

Nagrada HPD-u Kalnik za najdojmljiviju izvedbu pjesme domaćeg autora

Održavanje 1. Memorijala “Tihomir Matoić-Tišo”

Peti međunarodni Culture Shock Festival

Pobjeda tamburaškog orkestra GŠ Alberta Štrige u Belgiji

Ulazak seniora ŠK Križevci u 2. hrvatsku ligu u šahu, prvaci županijskog kupa, sudionici finala kupa Hrvatske

1. susret hrvatskog duhovnog književnog stvaralaštva “Stjepan Kranjčić”

Glasanje počinje danas te traje sve do 8. siječnja u 23.59 sati, moguće je za sve posjetitelje interneta, svih dobi, ideoloških, religijskih i seksualnih opredjeljenja, Križevčane i Križevčanke urbi et orbi. Rezultati će biti objavljeni u subotu 9. siječnja 2010. godine, s prikazom osvojenih glasova i prigodnom analizom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.