Održana godišnja skupština Društva ‘Križevački štatuti’

Nakon godinu dana postojanja Društvo za očuvanje križevačke baštine “Križevački štatuti” održalo je prvu redovnu godišnju skupštinu u ponedjeljak, 22. veljače 2016., u svojim prostorima u nekadašnjoj popularnoj gostionici “Križevački štatuti”.
Predsjednik Društva Željko Picig u izvješću o radu u protekloj godini posebno je istaknuo interijerno i eksterijerno uređenje prostora i svečano otvorenje sjedišta Društva “Križevački štatuti” povodom Dana grada. Dodao je kako su Križevci za svoj rođendan dobili i novi medij, portal prigorski.hr koji je svečano pušten u rad u prostorima Društva.

Društvo je tijekom godine organiziralo izložbu fotografija Marcela Kovačića pod nazivom “Križevcima za rođendan”, održana je pjesnička večer u kojoj su sudjelovali Mladen Mikec, Vladimir Lovreković, Milica Ježovita i Josip Petrlić Pjer”. Križevački štatuti otvorili su svoja vrata i u vrijeme Spravišča, a održana je i izložba slika Bobe Csik i predstavljanje zbirke pjesama Youssef Abou Aldana uz glazbenu pratnju Luke Ožanića.
Društvo “Križevački štatuti” je s križevačkim pjesnikom i piscem Josipom Petrlićem Pjerom krajem kolovoza 2015. održalo pet večeri kulture u Križevcima pod nazivom “Pet večeri kulture na “Štrosu”. U petodnevnom programu sudjelovali su uz Pjera, Leon Hegedić na klarinetu, Nela Servantes Pamuković i Darko Turković iz Biograda, djeca 4c razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca i učiteljica Sandra Poje, koprivnički književnici Darko Pero Pernjak i Milan Frčko, a na križevačkom Strossu djeca iz Općine Dubrava (Udruga Štagalj) izvela su predstavu “Mali princ”.

U atriju Križevačke likovne galerije održana je “3. Večer pod zvijezdama”, a nastupila je “Priločka amaterska scena” s predstavom “Regija”. Večer je započela poezijom koju su interpretirali Ottone Novosel Franz, Ljiljana Picig i Josip Petrlić Pjer. U istom prostoru održana je i izložba slika Ružice Predojević.
“Svetost u očima djece” naziv je izložbe likovnih radova koje je Društvo organiziralo povodom Dana sv. Marka Križevčanina. U glazbenom dijelu nastupile su učenice Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci Adela Balić, Ana Hrebak i Nikolina Feltrin uz koordinaciju profesorice Sandre Poštić.

Prijedloge za buduće aktivnosti Društva “Križevački štatuti” dali su Ivan Majdak, Roko Bašić, Mladen Kešer, Marija Vukobratović, Damir Špoljar i Krešimir Habijanec. Članovi skupštine prihvatili su sva izvješća, a dogovoreno je da će  Društvo “Križevački štatuti” i ove godine pripremiti lijepo iznenađenje povodom Dana grada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.