Kobe Bryant dobit će svoj mural u Križevcima, a Marko Tomas predvodi legende u revijalnoj utakmici

Marko Tomas, Ivan Tomas, Ivan Grgat, Filip Kašik, Darko Celovec i Ivan Šiprak glavna su imena koja će nastupiti na revijalnoj utakmici legendi u sklopu osmog izdanja turnira u uličnoj košarci Crosscity Buckets 2020. koji će se održati u subotu 11. srpnja na gimnazijskom igralištu.

Turnir koji se odvija pod sloganom ULICA, TO SMO MI od prošle godine igra se po službenim FIBA 3×3 pravilima na profesionalnoj podlozi s licenciranim sucima, a organizatori su odlučili dodatno privući publiku raznim sadržajima koji će obogatiti zabavni program za publiku. Muzički ritam i ulični štih turniru daje Mirzaisfab, osnivač koncepta Zagreb Social Club koji se bavi uličnom modom, glazbom i radom u zajednici te je ujedno i resident Swanky Monkey Gardena, a nakon finala, program se seli na veliku pozornicu Ljeta u dvorištu u Galeriji K2 gdje kreće službeni after party turnira od 00,30h sati.


Revijalna utakmica legendi bit će pravi sportski mamac za publiku i sve sportske zaljubljenike. Marko i Ivan Tomas braća su koja su obilježila hrvatsku košarku kao reprezentativci i igrači mnogih domaćih i velikih inozemnhi klubova, Ivan Grgat legendarni je centar Cibone s kojom je igrao Euroligu te je ujedno i bivši hrvatski reprezentativac, a domaće snage brane i košarkaši koji su obilježili lokalnu klupsku košarku Filip Kašik i Darko Celovec koji već godinama podržavaju turnir kao sponzori. Njima se pridružuje i Ivan Šiprak, ikona sjeverozapadne košarkaške scene koji je kao kapetan momčadi uveo klub Prigorje financije u prvu ligu.

“Trojke nećemo otkrivati, neka to ostane mamac za publiku koja će moći uživati u zabavnoj, ali vjerujemo i natjecateljskoj utakmici majstora loptanja pod obručima” – najavio je Tomislav Maslić, jedan od organizatora turnira.

Osim revijalne utakmice, organizatori pripremaju još jednu veliku novost, naime, na kotlovnici uz samo igralište, oslikavat će se mural u spomen na velikana svjetske košarke, tragično preminulog Kobe Bryanta. Mural se kreće izrađivati dan prije turnira u petak, a velika završnica priprema se upravo za vrijeme trajanja turnira kad će posjetitelji moći uživati u prekrasnoj uspomeni na jednog od najboljeg igrača košarka u povijesti te igre.

Mural će izrađivati akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn koji su baš nedavno izradili i mural za poznatog hrvatskog reprezenativca Krunu Simona.

Svoj dolazak na turnir potvrdile su najbolje hrvatske momčadi ulične košarke, kao i reprezentacija Bosne i Hercegovine, a raspored će uskoro biti objavljen na službenoj FIBA aplikaciji. Sve dodatne upite možete poslati na mail: krizevackibasket@gmail.com, putem mobitela (+385915796465 – Dejan Hrlec), a sve novosti i redovita javljanja možete pratiti putem Facebook stranice turnira: https://www.facebook.com/CrosscityBuckets/.

Organizacijski odbor Dejan Hrlec, Tomislav Maslić, Admir Sinani i Ivan Mušlek pobrinuo se za najveće sportsko-zabavno događanje na otvorenome, a turnir organizira udruga P.O.I.N.T. uz udrugu KVARK koja će osigurati tehničku podršku tijekom turnira i after party u Galeriji K2 u sklopu programa Ljeto u Dvorištu.

Turnir se održava uz pokroviteljstvo Grada Križevaca i sponzorstvo tvrtki HM Projekt, Agro-Vet, Radnik, Caffe Bar Planet & Time Out, Poljocentar, Trgo-agencija, Kašik, Strojrem, Artmedia, Roloflex, Robin Trgovine, Storija, Grafocentar, Kolor granit, Dijačič-projekt, JORGE Pirotehnika.

 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.