Povratak Križevčana na kuglačke staze

Nakon pauze koja je trajala četiri mjeseca, križevački kuglači probudili su se iz “ljetnog sna”. Osvojeno šesto mjesto u protekloj sezoni veliki je uspjeh za klub bez kuglane i poticaj igračima da ove sezone pokušaju još napredovati na ljestvici. Pogledom na imena 13 klubova 3. HKL regije sjever iz četiri županije sjeverozapadne Hrvatske, vidljivo je da će “Elektraši” imati jednako težak posao kao i lani, a da će borbu za prvaka voditi KK “Željezničar” iz Varaždina i KK “Zabok”.

Već po “defaultu”, jasno zbog financija, križevački kuglački beskućnici posljednji počinju s pripremama u nadi da će kroz prvih nekoliko utakmica doći u punu formu. Tako, ipak nedovoljno pripremljena ekipa, otputovala je ovoga petka u Zabok na utakmicu 1. kola.
Domaćin, KK “Obrtnik” iz susjednog Oroslavja, donedavni drugoligaš bio je favorit utakmice u svim pogledima, ipak, “Elektraši” su se potajno nadali podjeli bodova.
Već prvi domaći par ugasio je sve nade gostiju. Šimatović se ne snalazi najbolje, te s (514 čunjeva) protivniku uzima tek pola seta. Usprkos odličnim “punima”, loša igra u čišćenje uzela je rezultatski danak. Knapić (521) je vodio kroz cijelu utakmicu, da bi mu protivnik doslovno sa zadnjom kuglom oduzeo toliko potreban poen. Vodstvo “Obrtnika” u tom trenutku bilo je 2:0 uz ukupnu prednost od 40 čunjeva. Ni drugi gostujući par nije bio ništa bolje sreće. Tkalecovih (518) bilo je tek dostatno za osvojiti pola seta. Dejan Kirin osjetno bolje koristi odlično pripremljenu kuglanu. Nažalost niti njegovih (551), protiv najboljeg domaćeg igrača nije bilo dovoljno za poen.

 

Uz visokih 4:0 i prednost od 89 čunjeva svima je bilo jasno da će se gosti teško osladiti bodom. Trećem križevačkom paru ne preostaje drugo, nego pokušati spasiti svoj klub od visokog poraza. Sanković s (566) osvaja poen i uspijeva malo smanjiti zaostatak. Horvat (519) protiv “izgubljenog” protivnika također osvaja poen i nadoknađuje još dio rezultatskog minusa, ali u konačnici ipak nedovoljno za prelazak u rezultatsko vodstvo (čime bi konačan rezultat utakmice bio 4:4). Poraz od 6:2 nije nikoga pretjerano iznenadio, premda ostaje žaljenje da se u završnici utakmice možda moglo
još malo pritisnuti i dočepati se bitnog boda. Nedostatak priprema s početka teksta ipak je bio ključan za konačan ishod ove utakmice.

Kuharić B. 550(čunj); 3.5(set); 1(poen) – 0(p); 0.5(s); 514(č) Šimatović I.
Tudja D. 526; 2; 1 – 0; 2; 521 Knapić J.
Mirt Z. 553; 3.5; 1 – 0; 0.5; 518 Tkalec M.
Kralj I. 564; 2; 1 – 0; 2; 551 Kirin D
Kokolić B. 492; 1; 0 – 1; 3; 519 Horvat Ž.
Bratković D. 551; 0.5; 0 – 1; 3.5; 566 Sanković T.

KK “Obrtnik” Oroslavje 6(poena); 2(boda) – 0(b); 2(p) KK “Elektra Križevci

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.