HPD Kalnik pjevao najdojmljivije

Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik iz Križevaca ima najdojmljiviju pjesmu od svih zborova u Hrvatskoj! Na 42. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova, održanim tijekom vikenda u Novigradu-Cittanovi u Istri, prosudbeno povjerenstvo Hrvatskog sabora kulture ocijenilo je da je skladba Pesma z drugoga brega, autora Emila Cossetta i na stihove Frana Galovića, a koju je pjevao HPD i solistica Ana Majdak, najdojmljivija izvedba skladbe domaćeg autora!

Važno priznanje struke dirigentica zbora prof. Branka Špoljar primila je jučer u krcatoj dvorani i pred kolegama iz 12 zborova iz cijele Hrvatske, što je bilo i jedino konkretno priznanje dodijeljeno na završetku ovogodišnjeg susreta ponajboljih pjevačkih sastava u državi. Organizatori iz Hrvatskog sabora kulture su naime odustali od dosadašnje prakse javnog proglašenja dobitnika zlatnih, srebrnih i brončanih plaketa na samoj završnici, pa će svakome sudioniku, očekuje se u ponedjeljak ili utorak, biti posebno javljeno kako se plasirao. Zato je priznanje križevačkom HPD-u tim impresivnije, jer je izboreno među čak 42 skladbe hrvatskih autora, koliko ih je ukupno izvedeno u cjelokupnom repertoaru 42. Susreta. Sama prof. Špoljar reći će da je ugodno iznenađena.

–  To sam priznanje primila krajnje neočekivano i doista me veseli, a uspjeh je cijeloga zbora i angažmana mlade sopranistice Ane Majdak – poručila je dirigentica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.