Gladni provalnici ukrali lepinje, salamu i sir i napravili sendviče

KRIŽEVCI – Glad je, po svemu sudeći, natjerala drske provalnike u Križevcima da danas između 4 i 4.40 sati – nakon prolaska policijske ophodnje – razbiju stakla na prozorima Fast fooda i caffe bara Arthur na središnjem Nemčićevu trgu. Provalu su zabilježile dvije nadzorne kamere – jedna u samom lokalu i druga na susjednoj zgradi Zagrebačke banke.

Krvavi tragovi
Kako nam je ispričao Darko Horvat, vlasnik kafića Arthur, na videosnimci se dobro vidi kako muškarac nižega rasta, oko 165 centimetara visine, razbija stakla i kako se kroz tijesni prozor provlači u Fast food. Bio je odjeven u nisko spuštene traperice i jaknu, obuven u tenisice Puma, s Reebok šiltericom i maramom preko lica.
 Iz lokala je ukrao šest lepinja te po 20 dekagrama salame i isto toliko sira za sendviče. Izišao je uz nečiju pomoć, pretpostavlja se dvojice pomagača, koji su ga izvlačili kroz tijesni otvor. Pritom se netko i porezao na razbijeno staklo jer su u obližnjem parku na trgu pronađeni krvavi tragovi.

Skuplje popraviti stakla
– Osim hrane ništa drugo nije nestalo, a veća je šteta zbog razbijenih stakala – potvrdio nam je vlasnik Igor Kovačević. Samo popravak metaliziranog stakla na kafiću Arthur, u koji provalnici nisu ušli, stoji 1000 kuna. Još barem 2000 kuna je šteta na razbijenim stolovima i stolcima na terasi, tvrdi Horvat. Njemu je prije nekoliko godina provaljeno u bar Arteriju na Trgu J. J. Strossmayera, ali je počinitelj pronađen pa je namirio i štetu od 6000 kuna.
Provalu je ujutro otkrila policijska ophodnja na ponovnom obilasku trga gdje se nalaze i dvije banke. Vjeruje se da će videosnimke poslužiti u otkrivanju spretnih provalnika kojima je fiziološka potreba bila jača od straha od policije, i to u samom središtu grada.
 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.