Konačno pobjede oba križevačka seniorska kluba (i mlađi Radnikovci su slavili)

Košarkaši Radnika ovog su vikenda u Đurđevcu napokon upisali prvu pobjedu – nakon pet poraza dobili su Mladost rezultatom 102:74. Tomasova je ekipa bila superiornija u svim elementima igre i priliku su dobili svi igrači. Već željni dobroga rezultata dečki su se trudili, minimalno su griješili i precizno šutirali. Ipak, najzaslužniji za pobjedu su  nazaustavljivi centar Mijo Beljo i šuterski raspoložen Martinović.

Osim seniora uvjerljivi su bili već poznati Radnikovi kadeti koji su pod vodstvom trenera Igora Lukše na domaćem parketu odličnom igrom pobijedili svoje vršnjake iz Đurđevca rezultatom 91:79. Dakle, dvije radnikove selekcije ovoga su vikenda nadigrale dvije ekipe Mladosti iz Đurđevca dok su mlađi kadeti Križevaca kod kuće izgubili od Bjelovara rezultatom 49:92.

 

U sljedećem kolu za kadete do 16 godina Radnik igra protiv Križevčana, a Tomasove seniore čeka Čakovec čije su igrače sinoć u tvrdoj i neizvjesnoj utakmici pobijedili križevački Žapci.
Već u prvim minutama susreta, kada se u rastrganoj igri teško dolazilo do poena s obje strane, bilo je jasno da će utakmica biti teška i neizvjesna. Čakovčani, koje je do nedavno trenirao upravo križevački trener Zirdum s kojim su lani osvojili i vrh ljestvice, s novim su trenerom Hajdinjakom bili posebno motivirani. Križevčani su pak, nakon tri poraza pobjedu čekali kao ozebli sunce.
Križevcima su velike probleme stvarali centar Ostoja i mladi razigravač Luka Prprović koji je bio nepogrešiv i koš je napunio s 29 poena. Kod Žabaca je i ovoga puta odlično odigrao visoki trojac Sissoko, Jericha, Šiprak te Svoboda koji je poentirao najčešće s linije slobodnih bacanja dodijeljenih nakon tehničkih pogrešaka gostujućim igračima. A bilo ih je mnogo, možda i previše. Iako suce rijetko spominjemo, ovoga ih puta ne možemo i ne smijemo preskočiti.

 Upravo sudački dvojac Malogorski- Milković odigrao je u sinoćnjoj utakmici veliku ulogu, napravili su nekoliko kardinalnih pogrešaka koje su, nakon glasnih zvižduka s tribina, nesigurni u odlukama pokušavali ispravljati dosuđivanjem tehničkih pogrešaka.

Nakon ove pobjede ekipa Križevaca nalazi se na diobi od četvrtog do šestog mjesta na tablici lige Sjever dok ekipa Radnika dijeli zadnje i predzadnje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.