Rekordan broj posjetitelja križevačkih bazena

KRIŽEVCI – Spas od vreline ljetnih temperatura koje su vladale ovih dana, a nakon kraćeg osvježenja očekuju nas opet od vikedna, Križevčani i mještani šire okolice ponovno traže rashlađujući se na gradskim bazenima. Manji ili dječji, ovalnoga oblika, sagrađen je još davne 1952. godine dobrotvornim radom građana i svojevrsni je graditeljski pothvat, jer je prije betoniranja u močvarno tlo pored nekadašnjeg ribnjaka trebalo ugraditi više od 200 hrastovih trupaca na koje su postavljene daske i kamen. Dvije godine nakon malog sagrađen je i drugi bazen, olimpijskih dimenzija, pa oba kupačima služe već više od pola stoljeća.

Posljednjih godina zakupac bazena je poduzetnik Željko Evačić, koji kaže da se ovog ljeta u vrhuncu sezone na križevačkoj rivijeri dnevno kupa između 200 i 400 kupača, a tijekom vikenda i puno više, čak do 800 kupača dolazi nedjeljom. U ovom slučaju po jutru se dan nije poznao, jer sezona je počela uz ne baš povoljne vremenske uvjete polovicom srpnja, pa je dolazak posjetitelja bio najlošiji u posljednjih pet godina.

Za brčkanje koje često završi prvim plivačkim zamasima djeca plaćaju dnevnu kartu od 10 kuna, a ulaznica za odrasle je pet kuna skuplja. Tijekom cijelog ljeta organizirane su škole plivanja, tako da na križevačkim bazenima godišnje nauči plivati oko 150 mališana. Osobama s invaliditetom s područja Križevaca ulaz je besplatan.
– U suradnji s Udrugom invalida Križevci, koja je dobila neke potpore preko ministarstva i koja nam proslijeđuje ta sredstva, kao i prijašnjih godina za djecu s posebnim potrebama i osobe s invaliditetom ne plaćaju ulaz. Također, preko Zajednice športskih udruga grada Križevaca je organiziran stručni rad s tim ljudima, rekao je Ž. Evačić.

Ako ljeto bude ‘dugo i toplo’, bazeni će otvarati svoja vrata od jutro do 20 sati sve do rujna i početka nastave, kaže Željko Evačić. Dodaje da kao i na ostalim kupalištima, voda je pod stalnim nadzorom županijskog Zavoda za javno zdravstvo, čije analize pokazuju da je odlične kvalitete.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.