Prema najnovijem istraživanju – Križevci pri vrhu liste najsigurnijih gradova u Hrvatskoj

Foto: Časopis "Zaštita" / krizevci.hr

Na 10. Međunarodnoj konferenciji Sigurnosti gradova 2018. godine predstavljeni su rezultati novog istraživanja sigurnosti gradova kojeg je časopis „Zaštita“ proveo u suradnji s Ekonomskim institutom Zagreb na temelju podataka Ministarstva unutarnjih poslova, i prema predstavljenim rezultatima – Sinj, Đakovo, Požega, Samobor i Križevci pet su najsigurnijih hrvatskih gradova u 2017. godini

Istraživanje o sigurnosti hrvatskih gradova provedeno je u 29 hrvatskih gradova koji broje više od 20 tisuća stanovnika.

Tijekom izračuna sigurnosti u istraživanju su se koristila četiri pokazatelja: broj nasilnih kaznenih djela, broj imovinskih kaznenih djela, žrtve u promet te zlouporaba opojnih droga. Kada je riječ o nasilnim kaznenim djelima, najmanje takvih djela ima u Velikoj Gorici, Petrinji, Zaprešiću, Samoboru i Solinu, dok ih je najviše u Šibeniku, Puli, Kutini, Vinkovcima i Požegi.

U odnosu na poredak godinu prije, došlo je do male, ali značajne izmjene u prvih pet jer u 2016. prvi je bio Sinj, na visokom drugom mjestu Požega, slijedili su Đakovo, Vukovar i Samobor. Vukovar je u 2017. ispao iz prve petorke, a Križevci su ušli u prvu petorku.

Više detalja o istraživanju možete pronaći ovdje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.