Novi verbalni dueli vladajućih i oporbe

KRIŽEVCI – Za prognoze međusobnih odnosa i mišljenja među glavnim političkim suparnicima u Križevcima već poduže, a pogotovo od raskidanja koalicije HSS-SDP prije pet godina, nije potrebno biti prorok. Svaka tema prilika je za novo iznošenje potpuno oprečnih mišljenja sada vladajućih HSS-a i HDZ-a nasuprot SDP-u s HNS-om. Najčešće poprište događanja, baš kao i posljednji put, sjednica je Gradskog vijeća, na kojoj je SDP-ov Ivan Knok posljednju novost, anketu o gradskim prioritetima predloženu vijećnicima od vladajućih proglasio jednostavno komičnom.
– Ovo je stvarno smiješno da netko nama postavlja pitanja i traži prioritete. To mogu oni koji su u vlasti, vlast mora dati prioritete na osnovi svojeg izbornog programa i predstaviti ih nama građanima i boriti se za te svoje prioritete i programe. Ovu vašu tehnologiju prebacivanja dijela nekakvih prijedloga i inicijativa na oporbu smatramo političkim promašajem. Tko je god dao taj prijedlog, smatrajte se prozvanim, rekao je Ivan Knok.

Da o demokraciji i ulozi vladajućih i oporbenih nemaju isto mišljenje bilo je jasno i bistro po odgovoru predlagača, gradonačelnika Branka Hrga.
– Ja to ovako gledam: Želimo li mi kao ljudi koji su izabrani od građana ovoga grada samo se baviti usko stranačkom politikom opozicije i pozicije ili želimo svi zajedno sudjelovati u realizaciji projekata i programa na dobrobit svih građana, zapitao je križevački gradonačelnik.

Hrg je ideju obrazložio željom da u odabiru najvažnijih poslova sudjeluju svi, bez obzira na stranačke boje. Usput, nasuprot toj mogućnosti naveo je onu koja je i bez proricanja jedina moguća, a prema kojoj će vlast sama odlučiti što će se raditi, a kako god to učinila oporba će ju ipak kritizirati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.