Ultimate magazine theme for WordPress.

‘Elektraši’ pobijedili izgubljenu utakmicu

Izvješće najavljene utakmice 2. kola 3.HKL izostalo je iz razloga što je ta utakmica zbog tehničkog kvara varaždinske kuglane odgođena do daljnjega.
U međuvremenu je odigrano 3. kolo u kojem je KK “Elektra” Križevci u petak 2.10. u Koprivnici ugostio KK “Ivančicu” iz Ivanca. U negledljivoj i teškoj utakmici koja je u startu malo kasnila zbog kašnjenja gostujuće ekipe, očita je bila želja obje ekipe da se domognu vrijednih bodova.

Križevački kuglači pod pritiskom uloge favorita svi do jednoga igraju nervozno, neprepoznatljivo i po publiku frustrirajuće. Sreća je što ni kuglači iz Ivanca nisu imuni na takve situacije. “Ivančica” ipak bolje otvara utakmicu. 517 čunjeva Zvonka Posavca i 499 Miroslava Tkalca, bilo je dovoljno tek za 0:2 i zaostatak “Elektre” od 21 čunja. Kako je zaostatak križevačkih kuglača u jednom trenutku bio čak 60 čunjeva, možemo zaključiti da je 1. par solidno odradio posao.
Kirin Marijan i Ivan Šimatović koji su igrali u drugom paru, prilično agresivno ulaze u utakmicu i već nakon prvog seta anuliraju prednost Ivančice. Nažalost, kako je utakmica odmicala situacija se pogoršavala, tako je na kraju Kirin zabilježio pobjedu s 514 čunjeva, dok je Šimatović s 531 čunjem ipak izgubio. Ukupna razlika tada je bila 3:1 i +25 čunjeva u korist Ivančice.

Trećem paru preostalo je malo manevarskog prostora. Uz pobjedu oba igrača trebalo je nadoknaditi i zaostatak u čunjevima kako se ne bi izgubila utakmica. Zlatko Kadović i Tomislav Sanković gurnuti su u vatru. Kadović u potpuno izjednačenoj igri (čunj za čunj) odrađuje zadatak, s 2:2 u setovima  i 518 pobjeđuje protivnika za velika 2 čunja. Na Sankoviću ostaje da pobjedom s više od 23 čunja donese pobjedu Križevčanima. To mu s 521 srušenim čunjem i uspijeva. Predzadnjom 119. kuglom pogađa bitan hitac i zadnjom kuglom ostvaruje ukupnu prednost „Elektraša“ od 6 čunjeva.  Ishod utakmice je pobjeda “Elektre“ Križevci 5:3 (igrački 3:3) uz 3100:3094 srušenih čunjeva.
“Elektrin” igrač s naviše srušenih čunjeva bio je Ivan Šimatović, dok se slobodno može reći da je 3. par (Kadović/Sanković) odlučio utakmicu.
Križevčani upisuju nova dva boda i okreću se utakmici 4. kola, kada u petak 09.10. putuju u Čakovec na “Željezničarove” staze.

Možda vam se svidi

Komentari su zatvoreni.