‘Elektraši’ pobijedili izgubljenu utakmicu

Izvješće najavljene utakmice 2. kola 3.HKL izostalo je iz razloga što je ta utakmica zbog tehničkog kvara varaždinske kuglane odgođena do daljnjega.
U međuvremenu je odigrano 3. kolo u kojem je KK “Elektra” Križevci u petak 2.10. u Koprivnici ugostio KK “Ivančicu” iz Ivanca. U negledljivoj i teškoj utakmici koja je u startu malo kasnila zbog kašnjenja gostujuće ekipe, očita je bila želja obje ekipe da se domognu vrijednih bodova.

Križevački kuglači pod pritiskom uloge favorita svi do jednoga igraju nervozno, neprepoznatljivo i po publiku frustrirajuće. Sreća je što ni kuglači iz Ivanca nisu imuni na takve situacije. “Ivančica” ipak bolje otvara utakmicu. 517 čunjeva Zvonka Posavca i 499 Miroslava Tkalca, bilo je dovoljno tek za 0:2 i zaostatak “Elektre” od 21 čunja. Kako je zaostatak križevačkih kuglača u jednom trenutku bio čak 60 čunjeva, možemo zaključiti da je 1. par solidno odradio posao.
Kirin Marijan i Ivan Šimatović koji su igrali u drugom paru, prilično agresivno ulaze u utakmicu i već nakon prvog seta anuliraju prednost Ivančice. Nažalost, kako je utakmica odmicala situacija se pogoršavala, tako je na kraju Kirin zabilježio pobjedu s 514 čunjeva, dok je Šimatović s 531 čunjem ipak izgubio. Ukupna razlika tada je bila 3:1 i +25 čunjeva u korist Ivančice.

Trećem paru preostalo je malo manevarskog prostora. Uz pobjedu oba igrača trebalo je nadoknaditi i zaostatak u čunjevima kako se ne bi izgubila utakmica. Zlatko Kadović i Tomislav Sanković gurnuti su u vatru. Kadović u potpuno izjednačenoj igri (čunj za čunj) odrađuje zadatak, s 2:2 u setovima  i 518 pobjeđuje protivnika za velika 2 čunja. Na Sankoviću ostaje da pobjedom s više od 23 čunja donese pobjedu Križevčanima. To mu s 521 srušenim čunjem i uspijeva. Predzadnjom 119. kuglom pogađa bitan hitac i zadnjom kuglom ostvaruje ukupnu prednost „Elektraša“ od 6 čunjeva.  Ishod utakmice je pobjeda “Elektre“ Križevci 5:3 (igrački 3:3) uz 3100:3094 srušenih čunjeva.
“Elektrin” igrač s naviše srušenih čunjeva bio je Ivan Šimatović, dok se slobodno može reći da je 3. par (Kadović/Sanković) odlučio utakmicu.
Križevčani upisuju nova dva boda i okreću se utakmici 4. kola, kada u petak 09.10. putuju u Čakovec na “Željezničarove” staze.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.