Nogometaši u dresovima bez obilježja kluba i grada

KRIŽEVCI – Križevački gradski vijećnici ponovno ruše rekorde u trajanju svojih večernjih okupljanja, pa im za posljednje, četvrto nakon izbora, nisu bila dovoljna ni četiri sata žuljanja klupa u velikoj gradskoj vijećnici. Da će druženje potrajati bilo je izvjesno već kod vijećničkih pitanja i prijedloga, kada je za govornicu istupilo desetak vijećnika, postavivši svaki nekoliko upita gradonačelniku Branku Hrgu, zamjenicima i pročelnicima. Jedan od njih bio je već redovito marljiv SDP-ov Sandro Novosel, kojeg je među ostalim zanimalo koji to klub i nogometaši nastupaju na gradskom stadionu, na mjestu i u vrijeme kada je tamo očekivao vidjeti ljubimce iz gradskog trećeligaša NK ‘Križevaca’.
– Sad na subotnjoj utakmici protiv NK ‘Koprivnice’ naši nogometaši igrali su u plavim dresovima, na kojima nema nikakvog znaka Križevaca. Na njima čak nema ni znaka da su oni članovi NK ‘Križevci’. Na tim dresovima je jedino ime našeg koktel bara, no imena niti grba Nogometnog kluba ili grada na njima nema, upozorio je Sandro Novosel.

Odgovor na Novoselovo vijećničko pitanje stigao je s najboljeg mogućeg mjesta, od dogradonačelnika i odnedavno predsjednika gradskog trećeligaša Stjepana Peršina. Rekao je da mu je drago da se vodi briga o sportu, ali da nju ne prate i potrebni iznosi kuna.
– Taj bi klub trebao puno veću financijsku potporu nego što ju trenutno ima, pa i od Grada. Onih oko 70.000 kuna koje NK ‘Križevci’ dobiva od Zajednice športskih udruga definitivno je premali iznos da bi se ravnopravno nosio sa drugim klubovima, naglasio je Stjepan Peršin.

U prilog tome najbolji je dokaz nezadovoljavanje uvjeta na gradskom stadionu za prelazak kluba u drugu ligu, dodao je Peršin. Stoga s ograničenim novcem Uprava kluba vodi dvije glavne brige.
– Jedna nam je briga što prije stvoriti uvjete na stadionu koji bi jamčili da se gledatelji ugodno osjećaju, a druga da imaju što pogledati, odnosno vodimo brigu o igračima, koji su uglavnom iz domaćeg pogona, rekao je Peršin.
Preko 200 mladih sada je u raznim uzrastima škole nogometa i ekipama, pa je velik posao sve njih uskladiti i pogotovo opskrbiti, rekao je dogradonačelnik Peršin, te se složio da bi na dresovima morala biti klupska obilježja. No, mora se voditi računa i o željama sponzora koji su majice kupili, zaključio je Peršin.

A i nastavak sjednice križevačkog Gradskog vijeća bio je sportski vatren, a na trenutke i nesportski. Oporbeni SDP-HNS i vladajuća koalicija predvođena HSS-om i HDZ-om izmjenjivala je plotune iz svih verbalnih oružja, i oko revizije lanjskog proračuna, i oko obračuna za prvo polugodište, i o prijedlogu za ukidanje naknade za priključenju na vodovodnu mrežu, i o svemu ostalome.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.