Križevački ‘kulturni šok’ – retrospektiva druga

CultureShock2005.jpgOsim kreativnih radionica i likovnih izložbi, prošlogodišnji je Culture
Shock
zainteresiranim Križevčankama i Križevčanima te posjetiteljima
Grada ponudio čitav niz glazbenih i kulturnih događanja, od koncerata i
svirki do poetske večeri i kazališne predstave.

Reggae_sokovi_Bull23.jpg

Kao odličan koncertni prostor pokazala se galerija Bull23 u kompleksu Stari Javor, udomaćivši dva koncerta: reggae-koncert zagrebačkih skupina Genetic i Antenat, te promotivni koncert albuma prvijenca Saše HuzjakaHjuza naziva So Long.

Hjuz_i_poetski_sokovi.jpg

Ipak, početni kulturni šok dogodio se na večeri poezije, uz gostovanje mladih čakovečkih pjesnika i spisatelja te pripadnika G.A.M.A.D.-i iz Zagreba. Nerijetki recitali bili su podvrgnuti jednom obliku slam-poezije, a ponekad dinamična izmjena stihova i vulgarizama doista je zaprepastila gledateljstvo.

Izlozba_u_KK.jpg

Kao rezultat likovne radionice, krajem svibnja održana je izložba uradaka njenih polaznika, a veliki formati četiri likovne teme dominirali su prostorom Kluba kulture, u koji je u to doba uvedeno stalno napajanje strujom.

Predstava_i_Samir.jpg

Početkom lipnja održao se i bonus-vikend festivala, pruživši posjetiteljima kazališnu predstavu "Antislučaj taj i taj" dramskog studija "DaDa" Centra za mlade Čakovec te kantautorsku večer Samira Kričke, također iz Čakovca.

Prvi_CultureShock.jpg

Na kraju je održana završna tribina s predstavljanjem rezultata festivala, a koliko se napredovalo u odnosu na prošlu godinu provjerite na ovogodišnjem Culture Shocku, već od sutra!

Vezano

Komentari su zatvoreni.