Sve posade ‘Radnika’ na svome mjestu – kapetani stari

Nakon tromjesečne pauze sve selekcije križevačkog Košarkaškog kluba “Radnik” počele su s pripremama za novu sezonu. Oni najmlađi s nestrpljenjem su čekali povratak u dvoranu, zaključuju treneri Igor Lukša i Saša Šikić: “Očito im je košarkaška lopta nedostajala preko ljeta. Svaki dan dobivali smo SMS-poruke s pitanjima kad ćemo već početi s treninzima.” I počeli su ove godine prije seniora.

S obzirom da se gimnazijska dvorana uređuje, a i vrijeme je to dopuštalo, prvi su treninzi održani na svježem zraku. Kadeti i juniori akumulatore su, zajedno s trenerom Šikićem, punili na relaciji stadion-Ratarna, dok su dječaci do 12 godina pod paskom trenera Lukše učili osnove košarke na vanjskim terenima gimnazije.
Od ove godine “Radnik” je svojim igračima osigurao i “vodene pripreme”. Nakon ozbiljnog rada svima je dobro došlo hlađenje u gradskim bazenima.
Tjedan dana nakon najmlađih s radom su počeli i seniori. Istina, bez nekih mornara iz lanjske sezone – Čusek i Matoić prešli su u drugi križevački klub. Odlaskom Matoića nastala je ozbiljna praznina na važnoj poziciji u ekipi, mjesto playmakera preuzet će mladi Petar Krešimir Biškup koji je u “Radnik” došao iz Tisnog. Novi igrač u klubu je i Marko Martinović iz Pule, polivalentan igrač koji će pokušati zakrpati nekoliko pozicija u ekipi. Profesor Ante Tomas vjeruje kako će ova dvojica pomoći u sazrijevanju ostalih igrača.
“Kompletne pripreme odradit ćemo u Križevcima, nećemo ići nikamo. Svi dobri uvjeti za rad su ovdje. Radit ćemo jedanput dnevno u gimnazijskoj dvorani, ponajprije s loptom. Ne možemo reći da nemamo perspektivu, a rad je najvažniji u cijeloj priči kada ova mladost uz dodatni rad dobije iskustvo ne sumnjam u budućnost. Osobno uz ova dva pristigla igrača očekujem rezultat bolji nego lani.”
Valja napomenuti kako će Radnik do početka sezone odigrati veliki broj pripremnih utakmica. Prva na redu je već danas u 16 sati u gradsko-školskoj sportskoj dvorani, a u goste dolazi ekipa iz Bjelovara.
Kadeti “Radnika” drugi će vikend nastupiti na međunarodnom memorijalnom turniru “Goran Plavec” u Koprivnici
 
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.