Pobjedom nad Požegom RK ‘KTC’ završio prvenstvo

U proljetnom dijelu natjecanja križevački rukometaši nisu imali previše prilike za slavlje tako da se sa nestrpljenjem očekivalo zadnje kolo, u kojem su gosti bili igrači iz Požege i mogućnost da se sa pobjedom oproste od ovogodišnje sezone. Kao što znamo, nakon jesenskoga dijela ljestvica uspjeha je bila dobrano podignuta i to sa razlogom, no već prvo kolo i gostovanje u Koprivnici je sve to porušilo (teška povreda Nevena Predojevića – izostanak do kraja prvenstva te povreda Romana Predojevića – izostanak 3 kola). To je natjeralo Križevčane da “krpaju” neke pozicije i mijenjaju koncepciju igre što u rukometu iziskuje puno truda a i vremena. S takve pozicije “KTC” nije mogao biti jako važan čimbenik 2. lige već je mogao igrati kolo po kolo i polako uigravati igrače tražeći svoju novu igru koja je počela dobrano poprimati svoj prepoznatljiv stil kako se prvenstvo bližilo kraju.


Bez obzira što su gosti 4. na ljestvici a “KTC” 8., od samoga početka utakmice stjecao se dojam da je stanje na ljestvici potpuno drugačije. Križevčani su ušli u utakmicu odlučni da pokažu da stvarno znaju igrati dobar rukomet i kako se treba boriti na terenu. I rezultat se sukladno tome kretao stalno u korist domaćih, od početnih 2, 3 pa sve do 7 golova prednosti u 27. minuti.

Drugo poluvrijeme bilo je još sadržajnije i kreativnije, uz pregršt fenomenalnih proigravanja, što od publike izmamljuje konstantno gromoglasno i odobravajuće navijanje. Već u 48. minuti je utakmica “zaključana” jer domaćin vodi s 11 golova razlike (30:19). Gosti probavši sve ne nalaze rješenja. Pošto je domaći trener Miklečić dao priliku svim igračima s klupe da igraju, tako su i gosti iz Požege uspjeli malo posložiti redove te ublažiti poraz na samo 6 golova zaostatka (37:31).
Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja u 2. HRL sjever je ekipa iz Ivanca, RK “Ivančica” s osvojenih 37 bodova, 2. je RK “Brod-Konstruktor” iz Slavonskog Broda s 33 boda 3. je RK “Trnovec” s 26 bodova, 4. je RK “Požega” s 24 boda … dok je križevački rukometni klub zauzeo 8. mjesto s osvojenih 20 bodova.

KOMENTAR: Primarni cilj ovogodišnjeg premijernog nastupa u 2. HRL sjever je bio zadržati prvoligaški status i po mogućnosti što više domaćih igrača uvesti u prvi pogon te svim postojećim igračima podići kvalitetu igre. Kao što je vidljivo, status smo zadržali vrlo komotno (i da nije bilo nesportskih okolnosti mjesto na ljestvici bi bilo pri samom vrhu ), neki igrači su igrali na dosta velikom nivou za ovo natjecanje tijekom cijeloga prvenstva. Neki ipak nisu uspjeli imati konstantu dobre igre prvenstveno u gostujućim utakmicama tj. nisu uspjeli svoju igru podići za još jednu razinu, što objektivno ovaj rang natjecanja traži. Iz toga se nameće zaključak da ovaj naraštaj križevačkih rukometaša može još dosta napredovati i da bi nam sljedeće sezone mogle priuštiti dosta dobrih utakmica i krasnih rezultata. Čestitke treneru i igračima “KTC”-a na osvojenom 8. mjestu i na velikoj sportskoj kulturi koju već nekoliko sezona upotpunjuju i po čemu su poznati u svim rukometnim krugovima.
 
RK “KTC” : RK “POŽEGA” 37:31 (16:11)
2. HRL sjever
 
Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Kraljić 10 golova,  Krunoslav Hunjak 7,  Trajkovski 5(1), Čorda 4, Kamenar 4, Pavliček 4, Igor Augustinčić 1(1), Šignjar 1, R. Predojević 1, Petrač, Matija Hunjak, Benković 8 obrana, Višnjević 6 obrana.

TRENER: Dragutin Miklečić

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.