(FOTO) Bogatim programom počelo obilježavanje Međunarodnog dana žena

Povodom Međunarodnog dana žena u Križevcima se od 5. do 26. ožujka održava nekoliko programa namijenjenih svim Križevčankama.

U subotu se u organizaciji Grada Križevaca na Strossmayerovom trgu održao zabavno-edukativni program koji je uključio zdravi kutak Gradskog društva Crvenog križa Križevci gdje su građankama besplatno mjerili razinu šećera u krvi, krvni tlak i indeks tjelesne mase. Mlada umjetnica Lucija Kovačić slikala je ženske motive te ih poklanjala Križevčankama, a kreativke s područja Križevaca izložile su svoje radove. Izlagali su obrt „Škatuljica“, Domaća radinost Marija novak i Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo Lipa.

Središnji događaj bila je javna panel rasprava na temu „Uloga žene u 21. stoljeću“ u kojoj su sudjelovale prof. Sandra Kantar, Melita Miščević, Sanja Batinjan i Kristina Kovačić uz moderatoricu Željku Šunjić. Sudionice su ovom prilikom iznijele svoja iskustva tijekom pokretanja posla, uključivanja u politiku, borbi za ženska prava, usklađivanju privatnog i poslovnog te borbi sa ženskim bolestima. Događanje su podržali zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnik pravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel.

U nedjelju, 6. ožujka u 19,30 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma održala se predstava „Šund naš svagdašnji“. Na sam Međunarodni dan žena, u utorak 8. ožujka u 19,00 sati u Klubu kulture prikazat će se dokumentarni film Teresa Griffiths „Uhvati Lee Miller“, dok će se u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ otvoriti izložba „Čuvamo prirodu – planete se bude“ Barbare Percač koja će se moći razgledati do 26. ožujka.

Organizatori su Grad Križevci, Pučko otvoreno učilište Križevci, Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci i Udruga K.V.A.R.K.

Vezano

Komentari su zatvoreni.