Gostujuća pobjeda križevačke ‘Elektre’

Malo koja utakmica i prije svog odigravanja ima poznato ime pobjednika. Upravo to je bio slučaj u utakmici 24. kola 3. HKL održane u Varaždinu na prekrasnoj novoj kuglani Drava. Poznato je bilo da će pobijediti “Elektra”, ali se do zadnje kugle nije znalo hoće li to biti ona mlađa iz Križevaca ili 50-godišnja varaždinska.
Utakmica dvaju klubova “imenjaka” i velikih prijatelja, proticala je u borbenom, grčevitom i prilično negledljivom ozračju. I jednom i drugom klubu bodovi su bili nužni, a pritisak pod kojim su igrači igrali dovodio je do grešaka koje se u lakšim utakmicama inače ne događaju.


Dinamiku utakmice naglasio je i način odigravanja na svih šest staza, odnosno trojica protiv trojice, što je dovodilo do jako brze izmjene ukupnog rezultata čas na jednu stranu, čas na drugu stranu.

Prva trojica križevačkih kuglača bili su Miroslav Tkalec, Ivan Pernjak i Josip Knapić. Tkalec (518) i Knapić (545) pobjeđuju svoje protivnike, dok Pernjaka (233) u 61. hicu zamjenjuje Ivan Šimatović koji ruši još (256) ukupno (489), ipak nedovoljno za pobjedu.
Ostvarenu prednost od ukupno 60 čunjeva, nije se smjelo ispustiti, a zadatak da je zadrže, dobili su Zlatko Kadović, Tomislav Sanković i Željko Horvat. Kadović (509) gubi svoj dvoboj, Sanković s (507) iskorištava lošu igru protivnika i pobjeđuje, dok Horvat (550) iako s jednim čunjem manje od protivnika osvaja bod zbog pobjede 3:1 u setovima. Konačni rezultat utakmice je pobjeda križevačke “Elektre” 6:2 uz prednost od 37 čunjeva (3118 : 3081). Najkorisniji igrač križevačkog kluba bio je Željko Horvat. S ta bitna dva gostujuća boda Križevci su zasjeli na 6. od 14 mjesta na ljestvici, što je bio zacrtani cilj i prije početka sezone.
Dodajmo ovome i vijest da je na izbornoj skupštini Kuglačkog saveza Koprivničko-križevačke županije održane 7. travnja, u izvršni odbor odabran i Križevački kuglač Tomislav Sanković, što je vjerujemo dokaz kvalitetnog rada na povratku kuglačke tradicije u Križevce.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.