Poznati detalji jučerašnje željezničke nesreće kod Gradeca – ozlijeđeno deset osoba

Foto: HINA/ Dario GRZELJ/ik

Policijska uprava zagrebačka izdala je danas priopćenje o željezničkoj nesreći koja se dogodila jučer kod Gradeca, kad je ubrzani vlak naletio na kamion. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Jučer, 23. listopada oko 13.40 sati, 41-godišnjak je upravljao teretnom vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, koje je vuklo priključno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka nerazvrstanom cestom, makadamom iz mjesta Potočec u smjeru jugozapada.

Dolaskom do pružnog prijelaza broj 13, pruge Zagreb – Osijek na 476 km+164 m, prošao je pored vidno postavljene vertikalne prometne signalizacije i nastavio prelaziti pružni prijelaz za vrijeme dok su svjetlosno-zvučni znaci bili upaljeni tj. najavljivali nailazak vlaka.

Na stražnji desni bočni dio priključnog vozila prednjim je dijelom naletio putnički vlak kojim je upravljao 48-godišnji strojovođa, a koji je prometovao na relaciji Zagreb – Osijek.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 41-godišnji vozač teretnog vozila i 48-godišnji strojovođa te osmero putnika. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb, KB Dubrava i KB Merkur. Zbog ove prometne nesreće došlo je do zastoja željezničkog prometa na pruzi Zagreb – Osijek od 13.44 do 18.20 sati.”

Vezano

Komentari su zatvoreni.