Pas kao nijemi svjedok krađe u ‘farofu’

U noći s ponedjeljka 21. na utorak 22. siječnja nepoznati počinitelj je provalio u prostorije Župnog ureda u mjestu Kalnik i uzeo novac i nakit. Provalu je policiji u Križevcima prijavila Ljuba Žibrin, gospođa koja brine o župnikovu domaćinstvu. Župnik Mladen Vidak je na dvotjednom putu u Kanadi i tek će se u subotu kad se vrati doznati koja je vrijednost ukradenog.

Mještani Kalnika bili su zatečeni našim današnjim upitom o nemilom događaju i tek su rijetki potvrdili da su čuli kratko priopćenje na radiju. U školi sliježu ramenima, u gostionici kažu da je navodno te noći viđen auto koji prilazi tankoj žičanoj ogradi dvora.

Načelnik općine Božidar Kovačić je na Pagu i čuo je za provalu. Kupci kod trgovine nagađaju da bi ukradena svota mogla biti od božićnih blagoslova kuća, što su lopovi zacijelo nanjušili i iskoristili župnikovu odsutnost. Pretpostavlja se da su ušli kroz jedan od niskih dvorišnih prozora, a kako su na zgradi nadzorne kamere, policija tek treba utvrditi jesu li išta zabilježile.

Farof inače čuva i pas njemački ovčar, no skokom preko ograde uvjerili smo se da je miroljubiv i lako ukrotiv. Vučjak bi tako mogao biti jedini i nažalost nijemi svjedok provale, koja nije jedini kalnički incident u zadnje vrijeme. Pojedinci su nam otkrili da su mladom župniku Vidaku nedavno više puta probušene gume na automobilu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.