VGU u Križevcima želi prerasti u veleučilište

Posljednjih šest godina na Visokom gospodarskom učilištu (VGU) u Križevcima traju napori da ta visokoškolska ustanova preraste u Veleučilište.
– Nastojimo stvoriti uvjete da se u dogledno, nadam se relativno kratko vrijeme, otvori jedno jako, regionalno Gospodarsko veleučilište u Križevcima, rekao je dekan VGU-a Vinko Pintić.

Da bi to postigli potrebno je razviti nove studijske programe, pa su u Učilištu odlučili proširiti polje rada sa dosadašnje biotehnologije i na društvene znanosti. Dekan Pintić kaže da je na putu dobivanje dviju dopusnica za studij managementa u poljoprivredi, za što bi se prvi studenti trebali početi obrazovati od jeseni. Također, za godinu dana namjera je pokrenuti jedan tehnički studij za što se još očekuje dopusnica.

Osim novih studija, za prerastanje u Veleučilište trebat će osigurati i nove kvadrate učionica, praktikuma i radionica, za što su VGU-u sve vrste potpore obećali čelnici Grada i Županije – Branko Hrg i Darko Koren. Na ruku tim namjerama idu i veliki zahvati u križevačkom srednjem školstvu. Uskoro bi trebala početi gradnja nove strukovne škole na prostoru bivše vojarne, slijedi dogradnja Gimnazije, pa će Visoko gospodarsko učilište dobiti oko tisuću novih kvadrata prostora. Oni će im itekako trebati, jer pokretanjem novih studijskih smjerova na budućem Veleučilištu trebalo bi studirati, umjesto sadašnjih 800, oko 1500 studenata.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.