Peto ‘Dječje aktivno ljeto’ drugi tjedan u Križevcima

GREST-2014_2648_djecje_aktivno_ljeto_fokolari_dijete_zove_dijetePetu godinu zaredom, udruga Dijete zove dijete iz Brescie i Pokret fokolara u suradnji s križevačkim osnovnim školama provode projekt Dječje aktivno ljeto, koje se održava od 24. do 29. kolovoza. Animatori iz Brescie i Križevaca uz pomoć nastavnika i stručnih suradnika iz osnovnih škola „Vladimir Nazor“ i Ljudevita Modeca organiziraju različite zanimljive igre i edukativno-zabavne radionice za djecu u dobi od 8 do 13 godina koja se prijave putem prijavnice. Dječje aktivno ljeto počinje u ponedjeljak u 9 sati u dvorištu centra Marija Pokreta Fokolara na adresi Franje Račkoga 32 i sportskim igralištima gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima. Radionice će se održavati svaki dan od 14 do 16 sati u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“. Završna proslava bit će u subotu 29. kolovoza u 18 sati u sportskoj dvorani Osnovne skole Ljudevita Modeca Križevci.

Kako se projekt svake godine razvija i poboljšava organizacija, govori i činjenica da je prve godine održavanja projekta u igrama sudjelovalo 32 djece, a ove godine se očekuje čak njih 75-ero. Nerijetko se događa da djeca dovedu i svoje prijatelje ili rođake, čime se povećava ne samo njihov broj, nego i radost igre koju međusobno dijele. Sudjelovanje animatora je potpuno dobrovoljno, a za vrijeme koje ulože kako bi ovoj djeci uljepšali ljeto, dobiju bogato iskustvo te dječju zahvalnost i prijateljstvo. Budući da su neki od animatora polaznici humanističkih i društvenih studija, ovo iskustvo za njih ima i profesionalnu vrijednost jer im daje mogućnost da svoja znanja s fakulteta primijene i u realnim situacijama.

Većina djece se godinu za godinom ponovo vraća kako bi se sudjelovanjem u ovim zanimljivim igrama družila s prijateljima koje su upoznali prethodnih godina. Neka od njih i prerastu predviđenu dob za sudjelovanje u igrama, no ove godine su i za njih uspjeli naći načina za sudjelovanje integrirajući ih u grupu animatora te ih pripremajući za samostalno vođenje dječjih aktivnosti. Osim igara, djeci su tijekom godina htjeli pružiti i malo zabavno-edukativnog programa pa su tako u suradnji s nastavnicima iz osnovnih škola organizirali i radionice plesa, etno radionicu veza i plesa te dvije likovne radionice. Bitno je napomenuti da nastavnici također dobrovoljno daju svoje vrijeme i kreativne ideje kojima djeci pomažu aktivno iskoristiti preostale dane ljetnih praznika.

Vezano

Komentari su zatvoreni.