Kandidat za gradonačelnika Marko Katanović darivao građankama karanfile

Već 112 godina tradicionalno se 8. ožujka obilježava Međunarodni dan žena. Na taj dan ženama se daruju čestitke, cvijeće i pokloni u znak proslave postignuća u društvu, ekonomiji i politici. Dan žena prihvatile su mnoge kulture, pa se obilježava diljem svijeta.

Prvi Dan žena obilježen je 8. ožujka 1909. godine u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Taj dan predstavlja povijesnu borbu žena za ravnopravnost kojom su izborile pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima.

Tradicionalno ovaj dan su jutros obilježili i članovi križevačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika Križevaca Marko Katanović, koji je posjetio i djelatnice Dječjeg vrtića Križevci te im čestitao Dan žena i uputi zahvalu za sve što čine, a potom je druženje s pripadnicama ljepšeg spola nastavljeno na središnjim križevačkim trgovima.

“Iako živimo u vremenima u kojemu žene sudjeluju u svim područjima javnog, gospodarskog i političkog života, svjedoci smo da to nije tako i da se zajedno i mi muškarci i žene moramo nastaviti boriti za bolji položaj žena u društvu. Drage moje Križevčanke sretan Vam Vaš dan, Međunarodni dan Žena! Živjele!”, poručio je Katanović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.