Očekuju da i u Saboru potvrde važnost suda

PROCES Prekršajni sud ne gasi se zahvaljujući – HSS-u?
       

Predloženim Zakonom o područjima i sjedištima prekršajnih sudova, o kojem su zasjedali sabornici, Prekršajni sud u Križevcima (kao i onaj u Đurđevcu) prestao bi postojati i stopio bi se u koprivnički, čime bi se provela strategija reforme pravosuđa i racionalizirala mreža sudova.

Politička municija
Za tu “operaciju” križevački gradonačelnik Branko Hrg nije, kazao je danas, znao sve dok mu kolega s Paga (kojemu se isto piše) nije javio, zbog čega je “iskoristio svu municiju” da upozori na problem koji bi nastao donošenjem takvog Zakona.

– Uputio sam pisma Ministarstvu pravosuđa, državnom tajniku, potpredsjedniku Sabora Friščiću i Vlade Polančecu, te županu Korenu, upoznao sam ih sa situacijom. I na predsjedništvu HSS-a elaborirao sam problem, pa je odlučeno da se Saboru uputi amandman – kaže Hrg i navodi da do rasprave ne bi došlo bez takve reakcije HSS-a.

U križevačkoj ustanovi dvije sutkinje obave mnogo posla

– Amandman je prošao na saborskom odboru, a vjerujem da će i u Saboru – kaže Hrg i dodaje da se valjda premalo tužimo pa je došlo do ideje o ukidanju suda. Naime, u 2007. sud je imao 4930, a lani tek 3732 predmeta.

Politička farsa

S amandmanom u kojem obrazlaže opravdanost suda u Križevcima tradicijom i brojem stanovnika “po sudu” javio se i SDP-ov zastupnik Zvonimir Mršić. Njegov trud Hrg je opisao kao političku farsu.

– Prije šest godina zamolio sam ga neka se ne brine o nama jer onda samo gubimo – zaključuje Hrg.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.