Nagodinu na novouređenim trgovima možda i klizalište

Ovaj tjedan, kad njihovi, novcem bolje “obučeniji” vršnjaci s roditeljima borave na skijanju u europskim alpskim destinacijama, mnogi školarci u Križevcima i okolici još se više dosađuju zbog manjka organiziranih sadržaja. Snijeg koji je pao (već) prvi dan u godini tek im je kratko popravio raspoloženje i omogućio rekreaciju poput sanjkanja ili makar grudanja, no i on se već povlači, pa djeci ne preostaje puno.

Ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca prof. Dražen Bokan kaže da nema nikakvih programa jer se učenici trebaju odmarati. No, kaže da je lani bilo i posjeta skijalištima i klizalištima.

– Ove nam godine iz Zajednice sportskih udruga nije stigla ponuda za odlaskom na Sljeme ili Šalatu u Zagreb, kamo se išlo po potrebi, no s koprivničkih Cerina zvali su na kupanje u bazenima – navodi Bokan. Ističe da se u Sportskoj dvorani odvijaju sportski programi koje vode kineziologinje, no samo prijepodne, jer je poslijepodne malonogometni turnir.

Križevačkim đacima, ali i starijima, je, dakle, zimska oskudica što se tiče javnih mogućnosti provođenja slobodnog vremena, dok se u gradovima u okolici ljudi vesele i na klizalištima.

– Nagodinu bi se jedno mobilno klizalište dalo urediti na novouređenom trgu, no trebat će i podrška sponzora – kaže prof. Mladen Tenodi, gradski pročelnik za društvene djelatnosti.

Do nastavka školske godine u ponedjeljak učenici će si tako kratiti vrijeme na razne privatne načine – 18-godišnji Srđan Marinović imat će probe s bendom, a 9-godišnji mu brat Dejan doma će čitati i igrati se.

Vezano

Komentari su zatvoreni.