U dvije prometne nesreće ozlijeđeno osam osoba


U subotu, 24. kolovoza, oko 20.15 sati, u Novigradu Podravskom u Ulici Trnovec 60 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Škoda koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,81 promila. Uslijed alkoholiziranosti osobni automobil je udario u betonski most i sletio u odvodni kanal. Vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Također, 24. kolovoza, oko 21 sat, 37 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi njemačke registarske oznake otvorenim dijelom državne ceste broj 22 u smjeru Guščerovca. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil njemačke registarske oznake prešao je na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i sudario se s osobnim automobilom Audi križevačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50 – godišnji vozač. Nakon sudara automobil njemačke registarske oznake sletio je van kolnika, dok je automobil križevačke registarske oznake prilikom rotiranja udario u zemljani nasip.

U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđena 44 – godišnja putnica i 10 – godišnji putnik iz osobnog automobila križevačke registarske oznake, dok su lakše ozlijeđena obojica vozača i trojica putnika (22, 26 i 30) iz osobnog automobila njemačke registarske oznake.

Kod vozača automobila njemačke registarske oznake očitana je koncentracija alkohola od 0,46 promila i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog vršenja očevida od 21.15 do 1.35 sati, za sav promet bila je zatvorena dionica državne ceste broj 22 te se promet odvijao obilazno mjestom Guščerovec, Bočkovec, Sv. Helena, Križevci i obrnuto.

Vezano

Komentari su zatvoreni.