Još jedan slučaj zaraze virusom COVID-19, ozdravilo ukupno 17 osoba u županiji

Pristigli su rezultati testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzeti tijekom jučerašnjeg dana te je potvrđen jedan novi slučaj oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus. Na području Koprivničko-križevačke županije do sada je ukupno zabilježeno 69 slučajeva oboljenja uzrokovanih koronavirusom,  dok je ukupan broj izliječenih porastao za dvije osobe te je s današnjim danom od COVID-19 infekcije izliječeno 17 osoba.

Epidemiološka situacija u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica je stabilna te se uz pomoć stručnog Tima za nadzor i pomoć kojeg je imenovao Županijski Stožer civilne zaštite, nastavlja provođenje svih potrebnih mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19. Zdravstvenih sustav funkcionira bez poteškoća i u skladu sa svim propisanim mjerama i protokolima.

S obzirom na liberalizaciju mjera koje su počele u ponedjeljak 27. travnja i omogućile rad poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine te povećanu aktivnost i okupljanje stanovnika na javnim prostorima, Stožer podsjeća građane kako su i dalje na snazi odluke Stožera civilne zaštite RH kojima su zabranjena javna događanja i velika okupljanja te poziva sve općinske i gradske stožere civilne zaštite na pojačan nadzor svih javnih površina i prostora.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem apelira na stanovnike da i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 i dalje bila pod nadzorom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Vezano

Komentari su zatvoreni.