Otvara se izložba slika inspiriranih hrvatskom pisanom baštinom

U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u utorak 20. listopada otvara se izložba Popovačke udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk”. Pod nazivom Blagoglagoljiva imaginacija pokazat će likovne radove inspirirane hrvatskom pisanom baštinom.

Najstariji hrvatski tekstovi pisani su na glagoljici, pismu koje je imalo veliku ulogu u stvaranju hrvatskoga kulturnog identiteta. Sama riječ glagoljica nastala je prema staroslavenskoj riječi „glagolati“, što znači govoriti, a s obzirom na to da smo mi slikari, pričali smo bojama na temu glagoljice. Nadam da ćemo kroz zanosne boje sjećanja i lutanja prenesena na slikarska platna pridonijeti radosti druženja s glagoljicom, a posjetitelji uživati u našoj likovnoj avanturi“, poručila je Marija Pukec Žigić iz PULS “Moslavački štrk.

Popovačka udruga likovnih stvaralaca već deset godina okuplja likovne amatere sa zajedničkim interesom očuvanja kulturne baštine i razvoja likovne umjetnosti i kulture. Organiziraju skupne izložbe svojih članova, organiziraju likovne kolonije, tečajeve, seminare, i radionice. Otvorenje je u u utorak, 20. lipnja s početkom u 18 sati, a izložba ostaje otvorena do 18. srpnja i moći se razgledati u radno vrijeme knjižnice.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.