Još jedno gradilište na Čretu ima ulagača

Gornji_Cret_poduzetnicka_poslovna_zona_KrizevciKRIŽEVCI – Gradski vijećnici, doduše samo oni iz vladajuće većine nakon što su ih napustile oporbene kolege, imali su ugodnu dužnost dići ruke za prodaju još jednog zemljišta u novoj gospodarskoj zoni Gornji Čret. Kupac je tamošnja tvrtka Watropur, koja je spremna platiti 600 tisuća kuna za parcelu od 10 tisuća četvornih metara, obrazložio je pročelnik za gospodarstvo i financije Darko Masnec.

– Moram reći, iako nije tako brzo, ali svakodnevno imamo upite za našu poduzetničku zonu i kontaktiramo s mogućim ulagateljima. Jedan takav kontakt urodio je plodom i podnijeta je ponuda; radi se o proizvodnom pogonu s područja metalne industrije, izvozno orjentiranom, u igri je mještovito vlasništvo, strani i hrvatski kapital. Vlasnici su jedan švicarski državljanin i naš križevački poduzetnik, koji će zajedno realizirati taj projekt, pojasnio je Masnec.

Kako je kupac naveo u ponudi, namjera mu je izgraditi pogon za proizvodnju sušara otpadnog mulja koji nastaje na uređajima za pročišćavanje voda. Tvornica bi trebala biti završena do početka 2017-te, vrijednost ulaganja procjenjena je na 10 milijuna kuna, a s njom bi bilo otvoreno i 20 radnih mjesta. Među ostalim pogodnostima na koje mogu računati kao novi poduzetnici, poput oslobađanja plaćanja komunalne naknade, ulagačima je u cijenu zemljišta uračunato i 40 kw angažirane snage električne energije.(RKC)

Vezano
1 komentar
  1. ivek piše:

    gde ste sad crveni kmeri…………..
    e nećete razbojnici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari su zatvoreni.