Konačno obnovljena cesta Apatovec-Rasinja

PRIJEVOJ Napokon zaustavljeno i klizište na najstrmijoj prometnici u županiji

KRIŽEVCI – Prije snijega, najavljenog za sutra, radnici varaždinske Cestogradnje požurili su se asfaltirati 900 metara ceste od Apatovca i Rasinje zvane Borovka, gdje su stari asfaltni sloj uništili teški kamioni. Cesta je važna jer povezuje i križevački i koprivnički kraj te sela na obroncima planine Kalnik.

Ujedno je i najkraća prometnica od Križevaca do Varaždina dok se ne modernizira cesta od Možđenca do Sudovca preko Pake. Borovka je s 18 posto nagiba najstrmija planinska cesta u županiji i s prvim snijegom bit će zatvorena sve do proljeća jer ju je skupo održavati, najavio je Krešimir Janach, ravnatelj Županijske uprave za ceste. Iako kuburi s novcem ŽUC je uložio 1.300.000 kuna u tu cestu, 750 metara ceste od križanja prema Rasinji i još 60 metara u samom Apatovcu.

Ta najkraća dionica bila je i najskuplja zbog sanacije klizišta koje su na brijegu pokrenuli teški kamioni poduzeća koje je gradilo tvornicu vode Badela 1862. Cesta je dvaput popravljana i učvršćivana, a ove je godine klizište zaustavljeno nakon ugradnje betonske brane s ispustom za vodu, što će jamčiti sigurnost. Župan Darko Koren priznao je da je klizište godinama bilo problem, a taj zahtjevni projekt stajao je čak oko milijun kuna. Plaća ga ŽUC, koji je odustao od tužbe protiv građevinara koji su uništili cestu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.