I ove godine za križevačke osnovnoškolce voće i povrće, mlijeko i mliječni proizvodi iz Školske sheme

Grad Križevci se, kao osnivač osnovnih škola s područja Križevaca, javio na Javni poziv Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za sudjelovanje u programu Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda i osigurao raspodjelu voća i povrća za 1606 učenika svih razreda osnovnih škola u vrijednosti 52.275,30 kn te raspodjelu mlijeka i mliječnih proizvoda za 746 učenika nižih razreda u vrijednosti 39.664,82 kn.

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi nude se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu. Voće i povrće nudi se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Školska shema provodi se kako bi se promovirale zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani i sprječavanja debljine i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi, oblikovanja prehrambenih navika djece i ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli, te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda.

Vezano

Komentari su zatvoreni.