Počeli seminari ‘Za razvoj ruralnih krajeva’ po cijeloj Hrvatskoj


Dioničko društvo za ruralni razvoj i marketing Hrvatski farmer ovaj je tjedan započelo seriju seminara ”Za razvoj ruralnih krajeva” o ulaganju u razvitak ruralnih krajeva Hrvatske uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Seminari će se održati u svim hrvatskim županijama, a nama najbliži su onaj koji se održava u srijedu 14. studenog u Koprivnici (Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora, dvorana) te oni u Bjelovaru (GHK, ŽK, Velika dvorana) i Varaždinu (HGK ŽK Varaždin, dvorana), koji se održavaju 19. i 21. studenog.

Poludnevni info-seminari traju jedan dan, a sastoje se od dva panela koji će upoznati sudionike sa svim detaljima nužnim za iskorištavanje svih mogućnosti i poticaja za razvoj ruralnih krajeva i ruralnog turizma. Prvi će se panel temeljiti na operativnim programima i kapitalnim ulaganjima, a drugi na mjerama ruralnog razvitka i ruralnom turizmu. Oba panela uključuju i predavanja o iskustvima dosadašnjih korisnika programa.
Seminar je otvoren za sve zainteresirane građane.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva posljednje četiri godine raznim natječajima i nizom mjera nepovratno sufinancira razvojne projekte koji nisu isključivo vezani za poljoprivredu, ali im je svima zajednički cilj razvoj ruralnog prostora. Od početnih 20 milijuna kuna, koliko je bilo ulaganje u ruralni razvitak 2004. godine, ove su godine sredstva rebalansirana zbog velikog interesa za modele potpore te će Ministarstvo, umjesto planiranih 50 milijuna kuna, izdvojiti 200 milijuna kuna.
Na press konferenciji održanoj u petak u Zagrebu zamjenik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Srećko Selanac rekao je nekoliko riječi o aktivnostima kojima Ministarstvo promiče i potiče razvoj ruralnog turizma te potrebi edukacije i informiranja građana o organiziranim oblicima proizvodnje, ponudi, preradi i prodaji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te važnosti očuvanja kulturne i eko baštine.
Predsjednica Uprave Hrvatskog farmera Dijana Katica kazala je da je ova serija seminara samo prva faza edukacije koja će se kontinuirano odvijati do kraja godine na prostoru cijele Hrvatske.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.