Auto-Info: Novi – Mazda6 Sport CD140 TE Plus


Kada je Mazda prije godinu dana predstavila novu Mazdu6, moglo se već zaključiti kako će novi model biti jedan od najboljih u segmentu. Odlične vozne karakteristike i atraktivan dizajn glavne su kvalitete ove limuzine.
Mazda je i sa novom Mazom6 nastavila filozofiju „zoom-zoom“. Sportski duh već se naslućuje na prvi pogled. Tako je aktualni model dobio još agresivniji, ali i skladniji izgled te bolje podvozje što svakako rezultira boljom povezanosti vozača sa automobilom.


Bez imalo sumnji, možemo reći kako Mazda6 privlači poglede, bez obzira na dob ili spol prolaznika. Zaista, automobil je vrlo skladno napravljen, a ima i pokoju značajku fenomenalne RX-8-ice, što nikako nije loše.
Izvana gledano, Mazda6 najavila je dizajnerski pomak „zoom-zoom“ filozofije, i tako je Mazda dobila novog nositelja dizajna cijele game. Valja napomenuti kako je testirani primjerak limuzina, ali 5-vratna (Sport). Neobično, s obzirom da konkurencija u toj klasi automobila radi isključivo sedan (4 vrata) modele. Svakako je mazdino riješenje praktičnije. Naravno, možete kupiti i Mazdu6 u sedan varijanti, ali o njoj ćemo drugom prilikom…


Iznutra gledano, Mazda6 neće oduševiti. Zašto? Nažalost, interijer je lagano izgubio onaj futuristički štih koji je nekada imao, pa sada više nalikuje na dobro nam poznate Nijemce. Iako ima milijun gumbića, nećete se izgubiti među njima. Bez problema ćete iz prve naći ono što tražite, bez obzira radi li se o klima ili radio uređaju. Da na upravljaču nije Mazdin logo, pomislili bismo kako smo u nekom novom VW-u, ili Audiju. Dakle, ergonomija je na najvišem mogućem nivou. Korišteni materijali su vrlo kvalitetni, izgledaju robusno, a i završna obrada je onakva kakvu očekujemo u ovoj klasi automobila. Što se putničkog prostora tiče, mjesta ima dovoljno i za duži put sa 5 putnika (uključujući vozača). Naime, straga ima dovoljno mjesta za koljena i ramena, ali ukoliko ste viši od 190 cm moglo bi vam nedostajati prostora za glavu. Uz navedeno, pohvalan je i prtljažni prostor od nevjerojatnih 519 litara. Također treba uzeti u obzir što automobil ima peta vrata, pa je tovarenje pojednostavljeno i puno praktičnije. Ukoliko će vam i to biti premalo, možete spustiti naslone stražnjih sjedala. Spuštanjem sjedala dobivate ravnu podnicu i 1702 litara prostora. No, vratimo se mi na vozača. Upravljačka pozicija je oduševljavajuća. Sjedala imaju odličan profil i ugodno su tvrda, tako da i duže vožnje nisu problematične.
Pozicija sjedenja je sportski niska. Upravljač je također sportski, kožom presvučen i oku ugodan. Tako se ponaša i na cesti. Preko njega ćete dobiti sve potrebne informacije sa prometnice, a neće vas iznevjeriti niti u najtežim situacijama. Vrlo je direktan i dovoljno krut za agresivnije vožnje. Što se mjenjača tiče, testirani 6-stupanjski ručni mjenjač nažalost ne može pratiti agresivnu vožnju koju dopušta upravljač, ali i motor. Mjenjač ima srednje dug hod, direktan je i krut, ali ne da se samo tako zakucavati iz brzine u brzinu.


Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.