Sredinom studenog dvodnevni izlet na Kalnik

Članovi Planinarskog društva Kalnik u suradnji s Križevačkom udrugom biciklista (KUB) za vikend 15. i 16. studenog 2008. najavljuju dvodnevni izlet i druženje na Kalniku, uz planinarenje, biciklizam i alpinističko penjanje.

Posebnost Kalnika u kasnu jesen je izostanak velikih vrućina, bogatstvo jesenskih plodova i ljepote inače nepoznatih kalničkih slapova, istaknuo je Ivica Picig, jedan od križevačkih alpinista.

Ujedno poziva zainteresirane na učlanjenje u PD Kalnik, gdje godišnja članarina iznosi svega 30 kuna za zaposlene, odnosno 20 kuna za učenike i studente. Tko želi sa subote na nedjelju noćiti u planinarskom domu, cijena je 55 kuna, a prijave se primaju na mobitele 098-678-234 (Robert) ili 098-3744-044 (Ivica).


Subotnji program počet će jutarnjim okupljanjem kod doma Svetog Marka u Gornjem Gradu u 9 sati, odakle se prema Kalniku kreće kroz Sv. Helenu i Dedinu, uz posjete prigorskim klijetima i degustaciju autohtonih delicija. Za 15 sati je zakazan odlazak na vrh Kalnika Vranilac nezahtjevnom stazom preko 7 zubi, a u 18 sati počinje druženje u planinarskom domu, nakon kojeg sudionici po želji noće u domu ili odlaze za Križevce.


U nedjelju u 11 sati biciklisti kreću ispred Art Rock Caffea u Križevcima. Tijekom prijepodneva će alpinisti PD Kalnik i PD Strmac izvesti pokaznu vježnu slobodnog penjanja na stijenama gradine Veliki Kalnik, u čemu će se moći iskušati i ostali, u sigurnim rukama i opremi iskusnih aplinista. Također će se planinariti do vrha Škrinja, a druženje će se nastaviti do kasnih poslijepodnevnih sati kad se planira povratak u Križevce.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.