Četvrta šansa za prvog ulagača – odbili betonare, prolaze li metalci?

Križevčanima nova ponuda za poduzetništvo – zagrebačka tvrtka kupila bi parcelu u zoni Gornji Čret. Dosad je Gradsko vijeće tri put bilo protiv dolaska betonare, sad je pred njima ponuda tvrtke za izradu metalnih konstrukcija

Triput je križevačko Gradsko vijeće odbilo da “led” prvog ulagača u poduzetničku zonu Gornji Čret “probije” betonara – dvaput je pokušala Beton Dubrava, a jednom sestrinska joj tvrtka Unijabeton iz Zagreba – lupiti zemljište za gradnju pogona, ali situaciji da se to dogodi ispriječila se, kako se govorilo, ili nedostatna dokumentacija ili uvjerenje vijećnika da proizvodnja betona baš i ne bi bila primjerena za zonu.

No, sad bi mogla biti četvrta sreća, jer ovaj put se radi se o nečemu drukčijem. Za investiranje u taj gospodarski prostor zanima se tvrtka koja bi podigla pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija za različite namjene.
Radi se o zagrebačkoj tvrtki Linea sol, koja bi kupila parcelu od 5000 četvornih metara, nudi cijenu od 129,95 kuna po kvadratu i plan da će, u prvoj fazi rada, zaposliti 32 radnika, a ukupno njih 70, obavijestio je gradski financijsko-gospodarski pročelnik Darko Masnec.

Prvu “administrativno-političku” stepenicu su, čini se, preskočili, jer je kolegij gradonačelnika Branka Hrga usvojio ponudu vrijednu 649.750 kuna za parcelu.
No, izazov tek slijedi u utorak na sjednici Gradskog vijeća, koje daje posljednji “sud”. Ako je vjerovati njihovoj web stranici, Linea sol djeluje od lani, kao poduzeće za proizvodnju višenamjenskih metalnih konstrukcija, pružanje usluga i trgovinu. Križevačka vlast zasigurno bi ovom ulagaču poželjela da mu put “utre” i autocesta ili kako je god nazvali, planirana blizu zone. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.