Izvješće PU Koprivničko-križevačke za 24./25. prosinca

stop_policija_kontrola_prometa

Kriminalitet
U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena su tri kaznena djela. Izdvajamo:

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 14. do 24. prosinca, nepoznati počinitelj je provalio u vikend objekt kod Gušćerovca odakle je otuđio alat i suhomesnate proizvode, oštetivši vlasnika za više stotina kuna. Policija traga za počiniteljem i otuđenim predmetima.

Nedozvoljena trgovina

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da se 42 – godišnjakinja bavi nedozvoljenom trgovinom rezanim duhanom bez markica Ministrastva financija, od osumnjičene je oduzeto 10,4 kilograma rezanog duhana i podnesena je kaznena prijava.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer, 24. prosinca oko 9.35 sati u Križevačkoj ulici u Sokolovcu radi nepropisnog uključivanja u promet sudarili su se osobni automobil i vozilo hitne pomoći.

Javni red i mir

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira i to tučnjava u Koprivnici, drsko ponašanje u Đurđevcu i omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika u Križevcima. Jedna osoba zadržana je do otriježnjenja.

Ostali događaji

Prekršaji u cestovnom prometu

Jučer, 24. prosinca na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 34-godišnji vozač koji je oko 0.05 sati u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,98 promila i bez položenog vozačkog ispita. Kažnjen je kaznom zatvora od 30 dana i novčanom kaznom od 750 kuna, te je predan u zatvor u Bjelovaru.

Dobro je podsjetiti
Akcija „Mir i dobro“

Akcija „Mir i dobro“ ove godine provoditi će se od 15. prosinca 2014. do 8. siječnja 2015., a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava.

Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.

Podsjećamo da je uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.