RODA posjetila Križevce


U sklopu obilježavanja Svjetskog tjedna dojenja, stanovnicima grada Križevaca jučer se na Nemčićevom trgu predstavila udruga RODA (Roditelji u akciji).  RODA je skupina zainteresiranih građana koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj. Iako na području Republike Hrvatske djeluje od 2001. godine ovo je prvi Rodin dolazak u naše gnijezdo. Inicijator i organizator cijele ove akcije bila je polaznica Rodine edukacije za pomoć majkama kod dojenja Ozana Jurić. Ovom akcijom, kako i sama kaže, bila je namjera građanima predstaviti udrugu te promovirati dojenje.

Dojenje je nešto o čemu mnogi smatraju da znaju sve, ali su se rijetki educirali.Uz stručnu pomoć Rodine savjetnice za dojenje Emine Anđelković, građani su mogli saznati najveće i najčešće mitove o dojenju, ali i druge korisne informacije vezane uz roditeljstvo i što ono sa sobom donosi. Dodatne informacije vezane uz dojenje mogu se naći na internet stranicama udruge RODA www.roda.hr ili na Rodinom SOS telefonu za dojenje 01 61 77 520 gdje svaki dan možete razgovarati s mamama, educiranim savjetnicama koje će vam pomoći pri rješavanju problema oko dojenja.


Također, udruga RODA već četiri godine kontinuirano provodi edukativnu kampanju Sigurno u autosjedalici. Cilj je podizanje svijesti roditelja o važnosti korištenja dječjih autosjedalica, čime se ako se pravilno koriste umanjuju rizik smrti i ozljede djeteta kao putnika uslijed prometnog sudara do čak 70%.

Uz besplatne letke vezane za dojenje i roditeljstvo, na štandu su se mogle kupit prigodne majce i bedževi za djecu i njihove roditelje. Bila je to ujedno i prilika za promociju platnenih pelena. Platnene pelene izrađuju se od prirodnih materijala i ukoliko se pravilno održavaju, ne sadrže kemikalije koje mogu štetiti djetetovom zdravlju. Upravo će platnene pelene biti cilj sljedeće akcije, otkrila nam je organizatorica ovog događaja Ozana Jurić.

Naime, u proljeće sljedeće godine za Dan planete zemlje planira promociju platnenih pelena kao korak naprijed prema zdravijem okolišu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.