Dijelimo 10 ulaznica za subotnje zatvaranje 10. Culture Shock Festivala!

Drvored_bend_ZagrebKriževačko festivalsko čudo bliži se kraju! 10. Culture Shock Festival spušta zavjesu za ovu godinu velikim završnim koncertom, koji će se održati u subotu 19. travnja 2014. u križevačkom Klubu kulture. Prilika je to ujedno i za proslavu 9. rođendana nezavisnog portala Križevci.info, koju će svirkom obilježiti razigrani zagrebački bend Drvored te križevački kantautor Luka Belani. Stoga Križevci.info dijeli 10 slobodnih ulaza na subotnji koncert za one sretne čitateljice i čitatelje koji e-poštom odgovore točno na sva tri sljedeća pitanja: 1) Kojeg datuma je pokrenut portal Križevci.info? 2) Koje godine je na Culture Shock Festivalu gostovala Vlasta Delimar? 3) Koja udruga upravlja prostorom Kluba kulture? Vrata Kluba kulture se otvaraju u 21 sat, a cijena ulaznice, nabavljive na ulazu u klub, je 25 kuna.

Luka_Belani_by_Martin_TurkDrvored čini devetoro glazbenika koji dolaze iz raznih dijelova Hrvatske, te jedan član iz Francuske. Zajedno počinju svirati 2010. te ubrzo stvaraju specifičan prepoznatljiv zvuk. Improviziranjem i spontanošću, te raznim osobnim utjecajima (balkan, rock, punk, jazz, ska, etno…) nastaje stil koji spaja siloviti šarm francuske šansone s energijom balkanske nostalgije. Zahtijevaju od sebe originalne skladbe uz izazov da se u njima suočavaju hrvatski i francuski jezik, bez gubitka spontanosti i suvislosti, a najviše od svega vole rasplesati publiku. Svirali su po cijeloj Hrvatskoj, pa i izvan nje. U rujnu 2013. sudjeluju na kompilaciji “Bistro na rubu šume” koja svake godine okuplja razne bendove iz cijele regije.

klub_kulture_450Domaćoj publici mladog hrvatskog kantautora ne treba posebno najavljivati. Iza njega su dva dugosvirajuća nosača zvuka, nekoliko EP izdanja, više turneja po Njemačkoj, Engleskoj i drugim europskim zemljama, a gotovo da nema kluba u Hrvatskoj gdje nije nastupio. Između priprema trećeg studijskog albuma i nove turneje po Njemačkoj svraća u rodne Križevce dati svoj obol zatvaranju 10. Culture Shock Festivala i proslavi 9. rođendana nezavisnog portala Križevci.info.

Vezano

Komentari su zatvoreni.