Križevčani peti u juniorskoj šahovskoj ligi


Prošle nedjelje je u Dugom Selu odigran treći, završni krug II. juniorske šahovske lige. Juniori ŠK "Križevci" su osvojili 5. mjesto s 21 bodom, koliko ima i 4. ekipa Banja Luka, a pobjednik, ekipa Zagreb, plasirala se u I. ligu. Prema riječima trenera Borislava Vidovića, iako nisu obranili treće mjesto osvojeno prošle godine, križevački juniori su ostvarili još jedan odličan plasman u ligi, koja je ove godine okupila 15 ponajboljih ekipa. Objektivnim problemom pokazalo se preklapanje datuma odigravanja s krajem školske godine, pa su neki ponajbolji juniori nisu nastupili.


Pojedinačno, najuspješniji igrač lige je Jan Bjeličić s 5 bodova iz 6 partija, te je najbolji igrač na prvoj ploči, Benjamin Gajski je s 7 bodova iz 9 partija drugi po uspješnosti na trećoj ploči, Mišel Bertusi je osvojio 3.5 boda iz 6 partija na prvoj i drugoj ploči, jedanaestogodišnji Robert Dušak je osvojio 4 boda iz 9 partija na drugoj i trećoj ploči, dok je devetogodišnja Nera Kovač osvojila 1.5 bod na četvrtoj ploči. Poredak najboljih pet ekipa glasi: 1. ŠK Zagreb (28 bodova), 2. ŠŠK Koprivnica (27.5), 3. ŠK Stridon, Štrigova (25.5), 4. ŠK Banja Luka, Zagreb (21) i 5. ŠK Križevci (21).

Rezultati 4. kola kadetske lige

U 4. kolu I. Hrvatske kadetske šahovske lige kadeti Križevaca su u Štrigovi s ekipom Stridona odigrali neodlučeno 2:2. Pobjede su ostvarili Jan Bjeličić i Robert Dušak, a igrali su još Mateo Pažur i Nera Kovač. S 6 osvojenih bodova križevački kadeti trenutno zauzimaju 6. mjesto, a u 5. kolu u subotu igraju s ekipom Varaždina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.