Ne jedanput već dvaput Thompson za Svetog Marka Križevčanina


Marko Perković Thompson
održat će u Križevcima samostalni koncert 6. rujna u sklopu obilježavanja Dana svetog Marka Križevčanina, a grad za tu prigodu osigurava sportsku dvoranu, vatrogasce i hitnu medicinsku pomoć. Cijena ulaznice je 80 kuna. Potvrđeno je to na sastanku odbora za obilježavanje mučeništva trećeg hrvatskog sveca Marka Križevčanina od 31. kolovoza do 15. rujna. Gradska vlast nema ništa protiv dolaska Thompsona, što je po mišljenju gradonačelnika Branka Hrga u nekim gradovima bezrazložno dobilo negativnu konotaciju.


"Time se ne opterećujem, tko želi neka ide na koncert, a kome se Thompson ne sviđa ne mora. Bude li ekscesa, riješit će policija" – komentirao je Hrg kao predsjednik organizacijskog odbora.
Thompson će inače zapjevati i dan kasnije, na sam blagdan svetog Marka Križevčanina, zajedno s više drugih poznatih pjevača i križevačkim glazbenicima i zborovima na dobrotvornom koncertu što će se pod motom Križ nek ti sačuva ime u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati.

Ulaznice za taj nedjeljni koncert, po cijeni od 50 i 70 kuna, prodavat će se u dvjema križevačkim crkvama, u Turističkoj zajednici i zagrebačkoj dvorani. Prihod je namjenjen uređenju budućeg svetišta svetog Marka Križevčanina o čijem utemeljenju se još očekuje dekret Kaptola, najavio je velečasni Krešimir Žinić koji je odnedavno imenovan župnikom župe svete Ane u Križevcima umjesto velečasnog Josipa Vavrika, premještenog u zagrebačko Prečko. Mjesto župnika u župi Majke Božje žalosne i sv. Marka Križevčanina preuzet će od 14. rujna velečasni Josip Novak koji stiže iz Kanade.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.