Božidar Štubelj zamjenik ministra rada. Izlazi li HSU iz koalicije u Križevcima?

Križevčani nakon zastupnice i predsjednika stranke dobili i člana izvršne vlasti. Štubelj je 2001. bio Vladin povjerenik za grad, a sad će morati zamrznuti položaj u Gradskom vijeću, u kojem je HSU u koaliciji s HSS-om

Do prije mjesec dana nitko se u Križevcima nije mogao nadati da će se troje lokalnih političara vinuti toliko visoko, i to u desetak dana. Nakon Marije Vukobratović (SDP) kao saborske zastupnice, imenovane 18. siječnja, te Branka Hrga (HSS), izabranog za predsjednika stranke 28. siječnja, i Božidar Štubelj (58, HSU) ima novi status – 26. siječnja postao je zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića! Promaknuće umirovljenog zapovjednika policije i nekadašnjeg Kriznog štaba u izvršnu vlast dokaz je formiranog križevačkog “svetog Trojstva” nakon pobjede Kukurikua. Štubelj je jučer imao prvi radni dan.

 

– Imali smo prvi kolegij, posla je puno, za mene je ovaj povratak u svijet rada nakon mirovine veliki izazov – govori Štubelj, koji će, kako kazuje, morati zamrznuti funkcije u gradu – u Matici umirovljenika i HSU, ali i u Gradskom vijeću, gdje je HSU u koaliciji s HSS-om, HSLS-om i HDZ-om. Kao član vlasti postao je – oporba!

– Da, razmišljali smo o tome – bio je diplomatičan Štubelj na pitanje hoće li biti promjena u križevačkoj vlasti, hoće li imati zamjenika u Vijeću ili će možda prijeći SDP-u. Naime, “penzići” su u Križevcima uz seljake radi projekta gradnje doma za starije, iako su se u državi i županiji razišli.

Štubelju ovo nije jedina veza s Vladom, jer nekoliko je mjeseci do veljače 2001. bio povjerenik Vlade za Križevce kad je u gradu bila kriza vlasti. Nakon toga na izborima je gradonačelnik postao Hrg. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.