Goranovci na Kalniku slavili dobivanje petrinjskog Grand prixa


Muški vokalni ansambl Ivan Goran Kovačić, kojim ravna Ozren Bogdanović, student glazbe iz Križevaca, prije nepuna dva tjedna osvojio je glavnu nagradu u konkurenciji 12 zborova na 1. Međunarodnom natjecanju muških komornih zborova u Petrinji. Titulu koja im donosi 1000 dolara proslavili su u subotu na – Kalniku.


Službeni dio obilaska Kalničke gore pripao je razgledu starih Obreških kleti, poznatijih kao Potkalnička Ilica, te se nastavio u župnoj crkvi sv. Brcka, gdje su goranovci, poneseni vedrim duhom (zacijelo i ugodnim kalničkim zrakom) i zapjevali.


Pjevačima, koji u ovaj vrhunski ansambl dolaze iz svih krajeva Hrvatske, obzirom da ga čine bivši zagrebački studenti, pokazan je i u svijetu jedinstveni Biblijski vrt mira, koji se nalazi u dvorištu Osnovne škole Kalnik.

Dulji i neformalni dio druženja na Kalniku organiziran je u vikendici dirigenta Bogdanovića na Kalniku. Doznajemo da se prava kajkavska domaća popevka čula cijelim kalničkim krajem, izvukavši mnoge mještane na prozore i u dvorišta.

Bogdanović nas je obavijestio da je predsjednik SKUD-a Ivan Goran Kovačić Luka Šulentić tako na slavlju u svojem govoru poželio goranovcima uspješan rad u sljedećoj godini i puno upornosti i strpljivosti, obzirom da ih čeka nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu 60. godišnjice SKUD-a I.G.Kovačić.


Goranovci su na kraju nazdravili u duhu Križevačkih štatuta, najavivši da će naći termin i za pravi nastup u Križevcima, gdje su posljednji put pjevali u Katedrali, lanjskog Spravišča. Ozren Bogdanović inače je najmlađi dirigent ansambla u 60-godišnjoj povijesti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.